"Har varit byggda på exemplariskt uppförande"

Zidane försvarar Nadal efter utspelet

SPORTBLADET

Nu kliver Real Madrid-tränaren Zinédine Zidane in till dopningsanklagade Rafael Nadals försvar.

– Hans otroliga prestationer har alltid varit byggda på ett exemplariskt uppförande, säger den franske spelarlegendaren, enligt Marca.

I kölvattnet av den senaste tidens dopningsavslöjanden där preparatet Meldonium spelat en huvudroll menade den förre idrotts- och hälsoministern i Frankrike, Roselyne Bachelot, att Rafael Nadal dopat sig precis som tenniskollegan Maria Sjarapova.

– Att Nadal varit skadad i sju månader är utan tvekan en grund för att han har gjort ett positivt dopningstest. När du ser en tennisspelare stå utanför så länge så är det för att han testats positivt, sa Bachelot till franska tv-kanalen Le Grand 8.

"Inte snällt mot mig"

Nadal själv bemötte omgående anklagelserna:

– Jag har hört att de anklagar mig för dopning ett par gånger nu. Och jag är ganska trött på det. Det är inte snällt mot mig eftersom jag är helt ren och har arbetat hårt hela min karriär. När jag är skadad är jag skadad. Jag har aldrig tagit något för att komma tillbaka snabbare, säger Nadal.

Den spanske superstjärnan i tennis är en stor supporter av Real Madrid, hedersmedlem och försvaras av klubben både i ett officiellt pressmeddelande och av tränaren Zinédine Zidane i går på en presskonferens inför dagens möte med Las Palmas:

"Är en hedersman"

– Det här (anklagelserna) får mig att må dåligt för Rafael Nadal är…vad kan jag säga om honom? Han är en hedersman, han har alltid visat vilka värderingar han har, alla gillar honom, han är professionell, säger Zidane, enligt Marca.

– Han måste lägga det här åt sidan och tänka på alla som älskar idrott, älskar Rafael Nadal. Han representerar fundamentala idrottsvärderingar. Hans storhet och otroliga prestationer har alltid byggt på ett exemplariskt uppförande, ett enormt arbete, talang och en otrolig uppoffring.

Många i Spanien har reagerat starkt mot anklagelserna från franskt håll, men nu försvarar alltså en av de största franska idrottspersonligheterna den spanske tennisikonen.

Rafael Nadals morbror och tränare, Toni Nadal, hävdar att man överväger att stämma den tidigare idrottsministern Roselyne Bachelot för påståendena.

"Är en idiot"

– Jag vet inte av vilka skäl den här damen säger detta. Rafas advokat arbetar redan med att vidta åtgärder. I stället för att bevisa någon som helst skuld behöver man nu bevisa att man är oskyldig. Denna kvinna är en idiot, sa Toni Nadal.