Nadal knäckt av värmen i Miami

Bröt en match för första gången sedan 2010

Foto: Foto: TT
Nadal tvingades kasta in handduken i Key Biscayne.
SPORTBLADET

Motgångarna fortsätter för Rafael Nadal.

I Miami Open knäcktes han av värmen och tvingades bryta en match för sjunde gången under karriären.

– Jag kände mig inte trygg, säger ”Rafa” till BBC.

Den förre världsettan har inte vunnit en turnering sedan augusti förra året, då han stod som slutsegrare i grusturneringen i Hamburg.

Och ”Rafa” får fortsätta vänta.

Bröt i tredje set

Masters-turneringen i Key Biscayne fick ett hastigt och lustigt slut då han valde att bryta mötet med den 94:e-rankade bosniern Damir Dzumhur vid ställningen 0–3 i tredje och avgörande set.

Matchen, som slutade 2-6, 6-4, 3-0, hade då pågått i två timmar och det var uppenbart att Rafael Nadal plågades av den 30-gradiga värmen.

– Förhoppningsvis är det inget annat än de extrema förhållandena, säger Nadal till BBC.

Kontrollerade blodtrycket

Innan han bestämde sig för att bryta mötet med Dzumhur hade han kallat in tävlingsläkaren två gånger, bland annat för att få blodtrycket kontrollerat.

– Allt kändes bra fram till slutet av första set. Då började jag må lite sämre, och det blev värre och värre. I andra set insåg jag att jag inte kunde fortsätta spela. Jag försökte kämpa emot men blev rädd för att jag skulle bli för yr. Jag ville verkligen avsluta matchen, men kunde inte göra det, säger Rafael Nadal till BBC.

Wawrinka också utslagen

Det hör inte till vanligheterna att Nadal bryter en match. Senast det hände var i kvartsfinalen i Australian Open 2010, och det skulle dröja 443 matcher till nästa gång.

Nadal var inte den ende av de högt rankade spelarna som föll tungt i värmen. Fjärdeseedade Stan Wawrinka, som tränas av Magnus Norman, föll med 4–6, 3–6 mot Andrej Kuznetsov.