Djokovic vann evighetsmatchen

”Har inte spelat många tredagars-matcher”

SPORTBLADET

Först föll regnet, sedan Roberto Bautista Agut.

Novak Djokovic är klar för kvartsfinal i Franska öppna efter att ha vunnit evighetsmatchen med 3–6, 6–4, 6–1, 7–5.

Därmed blir han den första spelaren i historien att spränga 100 miljoner dollar i intjänade prispengar.

De skulle ha mötts redan i måndags, men då tvingades arrangören ställa in allt spel på grund av de kraftiga skyfallen som drabbade Paris.

I stället fick Novak Djokovic och Roberto Bautista Agut inta centrecourten på Roland Garros, Philippe-Chatrier Court, i går, men åskådarna fick inte se något avgörande.

Inställt och avbrott

Vid ställningen 4–1 i tredje set var det dags för nästa avbrott.

Först under onsdagen avgjordes matchen, och utan att spela sin bästa tennis vann Djokovic med 3–6, 6–4, 6–1, 7–5.

Efter matchen tog serben med sig en bollkalle ut på banan och bad honom om hjälp att tacka publiken. Djokovic var mer lättad än lycklig.

–  Jag har inte spelat många tredagars-matcher under karriären, men jag är glad att jag tog mig igenom den här matchen, men det är en bra match att ha med sig igenom turneringen, säger han till Eurosport.

Längre match i Wimbledon

Det var inte första gången Novak Djokovic spelade en match som sträckte sig över flera dagar.

– I början av min karriär mötte jag (Nicolas) Kiefer i Wimbledon, och den matchen höll på i fyra-fem dagar. Det var samma orsak. Regn, regn, regn, säger Djokovic till Eurosport.

Men även om tredagarsmatchen i sig var en ovanlig händelse så kommer segern mot Agut främst bli ihågkommen av en annan anledning. Segern gör nämligen att Novak Djokovic är garanterad 328 303 dollar i turneringen vilket gör att han blir den första spelaren någonsin att ha tjänat över 100 miljoner dollar (833 miljoner kronor) i prispengar.

Även damernas världsetta, Serena Williams, är klar för kvartsfinal i Franska öppna. Amerikanskan körde över ukrainskan Elina Svitolina och vann med 6–1, 6–1.

ARTIKELN HANDLAR OM