Johan Arnengs SUPERLÖRDAG

Fotbollsspelaren Johan Arneng kan få all anledning att jubla på lördag.

Samtidigt som han spelar med sitt lag Sirius har han två av sina hästar till start på V75.

 – Med lite flyt kan ­någon av mina hästar vinna.

Sirius-spelaren Johan Arneng har ett stor travintresse och är både uppfödare och hästägare.

Vid lördagens jackpott-tävlingar på Mantorp möts två av hans ­egna uppfödningar, Define’em och Dia­mond of’em, i V75-5.

Arneng och hans fru Emmelie äger Diamond of’em själva – men på Define’em har han lyckats locka med flera kända fotbollsspelare. Bland annat Daniel Arnefjord, Martin Ericsson, Daniel Örlund, Khari Stephenson, Geert den Ouden och Tobias Hysén.

Johans lag Sirius, som leder divison 1 norra, spelar bortamatch mot Valsta Syrianska på lördag eftermiddag – så han har inte möjlighet att vara på plats för att heja fram hästarna.

– Vi spelar samtidigt som loppen går, så jag får kika i lopparkivet efter matchen. Det är inte varje dag man har två hästar på V75, så det är lite tråkigt att inte kunna vara med.

– Vi föder inte upp så många hästar, i den här kullen hade vi fyra föl och två av dem startar på V75 nu. Det är ganska bra siffror, säger han.

Erik Adielsson kör

Även de andra spelarna som är med på fotbollshästen har svårt att komma loss för att se loppet.

– Det är lite olika hur engagerade de är. En del spelar utomlands, men Geert den Ouden, som spelar i Holland, och Tobias Hysén och Martin Ericsson är engagerade och följer Define’em.

Vad tror du om chanserna?

– Define’em och Diamond of’em känns för tillfället ganska jämna. Define’em har högst kapacitet, men har inte fungerat riktigt i år. Hon visade senast att hon är bra när hon travar. Jag tror att det är jämngoda chanser.

– Men Define’em måste sköta sig för att vara med. Båda mina hästar har möjlighet att vara med där framme, men vi måste ha flyt för att vinna.

Har du fått några rapporter från tränarna?

– Jag vet att Erik Adielsson (kusken) var väldigt nöjd med Define’em efter senaste starten, hon galopperade från start men gjorde en bra upphämtning.

– Diamond of’ems tränare Paw Mahony har jag pratat med och där är allt positivt, säger Arneng.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!