Världsrekordhästen tillbaka på banan

TRAV

Världsrekordhållaren Googoo Gaagaa gjorde på tisdagen årets första framträdande på tävlingsbanan.

I ett kvallopp på Harrah's Philadelphia travade han 1.13,7/1 609 meter autostart i händerna på Corey Callahan.

Foto: Googoo Gaagaa.

Efter sin makalösa treåringssäsong med världsrekordet 1.08,9 satt på tusenmetersbanan Pocono Downs som höjdpunkt har det varit tyst om den nordamerikanske supertravaren under vintern.

På tisdagsförmiddagen lokal tid mjukade han emellertid upp inför säsongen i ett kvalificeringslopp på Harrah’s Philadephia i Pennsylvania, också det en tusenmetersbana.

Corey Callahan hade inför kvalet sagt till ustrotting.com att han siktade på att köra en tid runt 1.57, motsvarande kilometertiden 1.12,7.

Det blev emellertid ett lugnare test för Googoo Gaagaa som sladdade långt bakom hårddragande Looking Hanover och kom i mål elva längder bakom denne som femma, även om han avslutade snabbast av alla via 1.10,6 sista 400 meterna.

Närmast planeras ett snabbare kvallopp som uppladdning inför det nyinstiftade fyraåringsloppet Meadowlands Maturity i New Jersey 4 maj.

Googoo Gaagaa skulle tveklöst vara en guldklimp för arrangörerna av Elitloppet, men tränaren Richard Hans har inte gett några indikationer på att han vill resa till Europa med sin häst.

Robin Johansson/Kanal 75