Spelade in 390 000 kronor – åker till Thailand

Andreas Andersson tog hem storvinsten på V86

Foto: Privat
Andreas Andersson älskar Thailand, därav lagnamnet ”Thailandsflytten” på ATG Tillsammans
TRAV

Andreas Andersson, 46, spelade in 390 000 kronor på V86.

Det till flertalet vänner – som hade betalar 10 kronor per andel.

– Jag har inte haft en lugn stund sedan i onsdags, skrattar han.

För två år sedan startade Andreas Andersson från Sollebrunn ett andelslag på ATG Tillsammans.

Laget döpte han till ”Thailandsflytten”.
Anledningen: sitt, och flera av hans vänner, stora kärlek till landet i Asien.

Och i onsdags small det till – och det ordentligt.

Andres Andersson hade sålt 87 andelar för tio kronor styck och det blev full pott. Totalt vann laget 390 000 kronor.

Nu ska Andras fira med en resa, till just det, Thailand.

”Hade ingen aning”

Andreas Andersson, som jobbar med att tillverka delar till flygplansmotorer, var på jobbet i onsdags och hade ingen aning om att storvinsten kommit.

– Jag gick in på datorn vid 22-tiden i onsdags och smög fram lopp för lopp, och fasiken så härligt det var när jag insåg att vi fått alla rätt. Jag hade ingen aning, och blev väldigt överraskad, säger han.

Berätta lite om upplägget kring ”Thailandsflytten”?

– Jag brukar göra billiga andelar, från tio kronor upp till femtio kronor, det för att alla ska kunna vara med och spela. I onsdags kostade andelarna tio kronor styck, och då kan man välja om man vill köpa en andel, eller tio andelar.

De flesta av lagmedlemmarna är vänner till Andreas, och sådana som han träffat när han rest till Thailand, och som ofta reser just till Thailand, och som också bor i landet.

– Många av de som var med köpte fler andelar, de flesta hade runt fem andelar. Varje andel blev värd drygt 3 600 kronor och de som hade köpt fem andelar för 50 kronor fick ju runt 20 000 kronor tillbaka, vilket är fantastiskt roligt.

Hur har reaktionerna bland lagmedlemmarna varit?

– Jag har inte haft en lugn stund sedan i onsdags, det har varit många glada tillrop och gratulationer och det har varit fullt upp, vilket så klart är jättekul. Många av de som är med och bara spelar för 50 kronor har inte mer pengar att lägga, och att då få runt 20 000 kronor tillbaka, de var skitglada.

Hade själv 16 andelar

Hur såg systemet ut?

– Systemet kostade bara 480 kronor och de dryga 400 kronorna som blev över spelade vi en Harry Boy för, och jag hade tre spikar i form av Jairo, Tesio och Musique d´Inverne, och jätteskrällen Smedhem Solan var min bästa skräll i hela omgången, så det var jättekul att den vann.

Hur hittade du den?

– Jag gillar när Rikard N Skoglund kör kallblod, och jag hade på känn att storfavoriten Månprinsen A.M. skulle få ett jobbigt lopp och därmed på tufft att vinna.

Andreas Andersson hade själv 16 andelar, och får för satsade 160 kronor drygt 58 000 kronor tillbaka. Hur han ska fira? Med en resa till Thailand.

– Jag köpte tio andelar själv, och sedan var det en kompis till mig som inte ville vara med i onsdags, så han köpte ytterligare sex andelar åt mig. Nu blir det Thailand, men jag hade faktiskt redan bokat resan ett par timmar före travet i onsdags, avslöjar han.

På lördag avgörs V75 i Gävle, och Andreas Andersson tänker slå till igen, och har hittat två bra spikar.

– 3 Global Unprotected (V75-3) och 3 Twister Bi (V75-6) blir spikarna, sedan får jag se hur det blir i de övriga loppen, säger han.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V75

Thailand