Hysteri under festen – slog nytt spelrekord

Omsatte 410 miljoner på Elitloppshelgen: ”Intresset är större än någonsin”

avDaniel Söderbäck

1 av 2
Ringostarr Treb vann Elitloppet.

Ringostarr Treb vann Elitloppet och nästan 50 000 personer besökte Solvalla under helgen.

Dessutom slog spelbolaget ATG omsättningsrekord med drygt 410 miljoner kronor för hela helgen.

– Rekordet är en bekräftelse på att intresset för spel på hästar är större än någonsin, säger spelbolagets vd Hasse Skarplöth.

Hela Solvalla badade i sol under Elitloppshelgen och 50 000 personer var på plats under lördagen och söndagen. På söndagen fick travfansen bevittna Ringostarr Trebs seger i Elitloppet.

Spelmässigt var det hysteri och spelbolaget ATG slog nytt omsättningsrekord för hela helgen (fredag till söndag) med en omsättning på 410 miljoner kronor – en ökning med sju miljoner kronor jämfört med det tidigare rekordåret 2015.

– Otroligt kul! Rekordet är en bekräftelse på att intresset för spel på hästar är större än någonsin och att Elitloppet är Sveriges största spelhelg, säger Hasse Skarplöth, vd ATG och fortsätter:

”Glädjande siffror”

– Det har varit ett stort intresse för spel på årets Elitloppet både i Sverige och från utlandet. Jämfört med i fjol ökade vi totalomsättningen för helgen med drygt 37 miljoner kronor.

– Totalt var V75 lördag och söndag upp tio procent i år och även på övriga spelformer har vi i nästan samtliga fall plussiffror. Glädjande siffror för oss och för våra ägare Svensk Travsport och Svensk Galopp som i slutändan får ta del av ATG:s hela överskott.

Även omsättningen under söndagen slog nytt rekord då V75-spelet omsatte 72 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla

V75

ATG

Spel

Hästar