Fjolårsvinnarens son är klar för Elitloppet

Timoko-sonen Dreammoko startar i Solvallas storlopp

avErik Pettersson

Anders Malmrot med inbjudningskortet.

Franske stjärnhästen Dreammoko var klar för ”lilla Elitloppet” - Sweden Cup - på Solvalla sista helgen i maj.

Men nu har kretsen kring Timokos son tänkt om – det blir start i Elitloppet istället.

– Dreammoko kommer att göra sig bra i Elitloppet. Det visade han i Lotterian, säger Anders Malmrot i en livesändning på Facebook.

I fjol chockvann Björn Goop och Timoko Elitloppet efter en taktisk triumf signerad Goop, där snabbstart och ledningen hela vägen var segerreceptet.

I år får Goop kanske chansen att vinna loppet igen, då han i alla fall bör var påtänkt att köra Timokos son, Dreammoko, i loppet.

1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson, TR Media
Björn Goop tillsammans med Dreammoko på Solvalla i fjol. Då startade den franske hästen i Fyraåringseliten, nu är Timoko-sonen klar för Elitloppet, som sin far vann för ett år sedan.

”Kommer göra sig bra”

Dreammoko, som tränas av Richard Westerink, mannen bakom Timoko, var först klar för ”lilla Elitloppet”, det efter andraplatsen i Lotterian tidigare i maj, där Björn Goop körde.

Men nu har kretsen kring fjolårsvinnarens son ändrat sig. Det blir Elitloppet istället, det avslöjade Solvallas sportchef Anders Malmrot på banas Facebook-sida.

– En häst som har mer och mer känts som en Elitloppshäst dök upp och jag fick klart i morse. Dreammoko kommer att göra sig bra i Elitloppet. Det visade han i Lotterian.

Vem som kör?

– Inte klart, säger Anders Malmrot.

Trea på Solvalla i fjol

Dreammoko gästade Solvalla redan förra året. Då slutade den nu femåriga franske hästen mycket bra till en tredjeplats i Fyraåringseliten bakom Love Matters och Diamanten. Då noterade han tiden 1.10,0 över 1 600 meter.

Hästen har sprungit in drygt 450 000 euro, eller drygt 4,6 miljoner kronor, hittills i karriären. I Elitloppet väntar ett förstapris på tre miljoner kronor.

Här är de fem senaste Elitloppsvinnarna 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla

Trav

Frankrike