Adielsson: Min största dröm är ett privatplan

TRAV

Stjärnkusken om livet som travkusk

Stjärnkusken Erik Adielsson kör in över 30 miljoner kronor varje år.

Framgångarna på travbanan har gjort att han i dag kan köpa i princip vad han vill.

– Jag kan inte komma på något som är så dyrt som jag inte skulle kunna prova, berättar han i programmet Lindberg Orakat.

Erik Adielsson är en av landets framgångsrikaste kuskar. Adielsson, som är förstekusk hos travtränaren Stig H Johansson, körde in över 33 miljoner kronor 2009 på 1 492 starter.

Inför Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj är Erik Adielsson och topphästen Nu Pagadi en av förhandsfavoriterna.

”Bra ekonomi”

I en lång intervju i webb-tv-programmet Lindberg Orakat berättar Erik Adielsson om framgångarna och livet som travkusk.

Programledaren Johan Lindberg undrar vad Erik skulle göra om han fick spendera 100 miljoner kronor på en dag.

– Jag har så pass bra ekonomi att jag kan göra det mesta jag vill. Jag kan inte komma på något som är så dyrt som jag inte skulle kunna prova, som jag skulle vilja prova. Däremot om jag hade fått obegränsat pengar på ett år så hade jag kört mindre på vintern. Jag hade definitivt haft ett privatplan som jag hade kunnat åkt mellan Malmö och Stockholm. Det är min stora dröm och bara glida in och slippa säkerhetskontroller. 30 minuter Malmö – Stockholm. Alltid hem på kvällen, du slipper sitta i en etta i Sundbyberg och vänta på att planet ska gå klockan sju dagen efter. Min största dröm i livet är ett privatplan, berättar han i programmet.

”Roligare nu”

Han älskar livet som kusk, men nackdelen är alla resor.

– Det är nästan konstigt att jag inte har blivit trött på att köra travlopp. Det är nästan ännu roligare nu än för fem år sedan. Det är konstigt med tanke på hur mycket man kör. Det är förbaskat roligt. Men resorna är jobbiga. Framförallt att stanna över på ett hotell på en mindre ort där man inte känner någon speciell. Man kommer till hotellet vid halv elva på kvällen och man ska bara sova och upp dagen efter. Det känns som om man bli bestulen på tio timmar av sitt liv, säger han i Lindberg Orakat.