Tränaren: Anna har bra känsla med djur

1 av 2 | Foto: Anna Hibbs testar på livet som hästskötare i en nya serien ”Stureplan – Solvalla”.
TRAV

Här är dokuspåpan där Stureplansprofilen Anna Hibbs blir hästskötare.

I en vecka lämnar hon utelivet på Stureplan för att testa på jobbet som hästskötare hos travtränaren Claes Sjöström.

– Det mest positiva var att hon hade bra känsla med djur, säger tränaren.

På torsdag är det premiär för den nya serien ”Stureplan – Solvalla” med Stureplansprofilen Anna Hibbs och travtränaren Claes Sjöström. Nattklubbschefen och bloggaren Anna Hibbs, 25, lämnar utelivet i Stockholm och flyttar till proffstränaren Claes Sjöströms gård i Gottröra utanför Rimbo.

Där får hon testa på livet som hästskötare med tidiga morgnar och hårt slit på gården och tävlingsbanan.

För tränaren var det en spännande utmaning att försöka lära Anna Hibbs allt om livet som travtränare.

– Veckan hon var här på gården var rolig. Jag var insatt med förutsättningarna innan hon kom hit, att hon inte kunde något. Det var bara att ta det som det kom och dela med mig och visa hur det gick till en vecka i stallet. Hon sov över ett par nätter här på gården med filmteamet och sedan var hon med på travbanan ett par gånger. Det är alltid trevligt att träffa nya människor. Både henne och film-teamet och andra människor. Att kunna visa upp sin verksamhet och lära ut vad man kan, berättar han.

Skulle Anna kunna bli hästskötare eller travtränare?

– Jag tror att hon skulle kunna lära sig att jobba med trav om hon ville det. Det mest positiva var att hon hade bra känsla med djur, hon var inte stressad och hade bra djurkänsla allmänt. Det är svårt att komma in i ett jobb och ett yrke om man inte har hållit på tidigare. Men det får man lära sig om man är intresserad av att bli travtränare.

Trots att Anna Hibbs är van att hänga på Stureplan och inte i stallet tyckte han inte att att kontrasterna var så stora.

– Det märktes inte till sättet, i så fall till klädstilen som hon har.

Har du fått några reaktioner från kollegor?

– Det är nog inte så många som vet om att det ska sändas eftersom serien inte har lanserats ännu.

Kommer du och Anna fortsätta att höras?

– Jag har varit på semester och kom hem igår så jag har inte pratat med någon. Det är inte omöjligt att vi kommer att höras eller att hon kommer ut till Solvalla.

I 14 avsnitt de kommande veckorna kommer du kunna se ”Stureplan – Solvalla” med Anna Hibbs och Claes Sjöström här på Trav365.