”Ingen kör med mig”

Av: Madeleine Brohlin

Publicerad:
Uppdaterad:
Anna Isabelle Karlsson jagar sin första V75-seger.
Foto: ALN
Anna Isabelle Karlsson jagar sin första V75-seger.

Här är 21-åringen som jagar sin första V75-seger i karriären.

Nu berättar hon om chanserna och hur det är att vara ung lärling bland proffskuskarna.

– Det är ingen som kör med mig. Jag har fått bra respekt, säger hon.

På lördag gör Örebrolärlingen Anna Isabelle Karlsson sin tredje start i karriären på V75. Lärlingen sitter upp bakom pappa Hans Karlssons häst Rodarve Pingla i V75-5 på Färjestad. Vid den senaste starten på Solvalla slutade de tvåa efter en snabb avslutning. Vinner hon på lördag är det den första V75-segern i karriären.

– Vinner jag är det det största som har hänt mig. Dessutom är det bra att visa och synas i tv, det är alltid bra med uppmärksamhet.

Vad tror du om chanserna?

– Det beror lite på hur loppet blir kört och vart vi hamnar. Hon avslutar alltid bra. Senast hade vi vunnit om vi kommit ut lite tidigare, säger hon.

– Jag tror att hon har hyfsad chans, men det verkar vara ett jämt lopp. Det är många med bra chans. Men för att vi ska vara med i slutstriden krävs det att det är lite tempo, säger hon.

Anna Isabelle Karlsson arbetar sedan 2,5 år tillbaka som lärling i pappa Hans Karlssons stall i Örebro. Dagarna består av hästskötsel, träning och även en hel del loppkörning. I fjol körde hon in över 400 000 kronor på 124 starter.

– Jag tog studenten för tre år sedan och efter det gick jag jag ett halvår på Wången. Men jag har varit med i stallet även när jag gick i skolan. Både mamma och pappa arbetar i stallet.

Jobbar med familjen

Att jobba tillsammans med sina föräldrar är bara positivt.

– Jag tycker att det går jättebra. Vi kommer bra överens, vi känner varandra väl, säger hon.

Men planerna finns att bli proffstränare i framtiden.

– Nu tycker jag att det är roligt att arbeta här, så jag har inga planer på att sluta. Men jag vill utveckla mig om jag ska bli egen tränare i framtiden. Man vill alltid bli bättre.

Att var ung tjej inom travsporten är inga problem. Däremot kan det vara lite jobbigt att vara oerfaren lärling i loppen. Det märks speciellt då hon möter proffskuskarna.

– Det är klart att de försöker flytta på en, de försöker alltid dra fördel över att man är osäker. Det är ingen som kör med mig. Jag har fått bra respekt, säger hon.

Publicerad: