”Fiasko eller succé?”

TRAV

Kolla så många får hästarna av Trav365:s Patrik Fernlund

HEAT A:

1. Nu Pagadi (Tyskland)

Kusk: Erik Adielsson

Tränare: Stig H Johansson

Betyg:

Kommentar: Stig H:s läckre fux startade från spår ett i Olympiatravet för några månader sedan – då slutade det med galopp från start. Nu startar han från samma startspår igen och Erik Adielsson kommer nog vara rejält svettig när han kör upp bakom startbilen på söndag. Lyckas Adielsson ta sig ut i andraspår direkt så är han med i segerstriden men konkurrenterna kommer göra allt för att stänga honom inne. Nu Pagadi såg bländade ut i Oslo i den senaste starten så formen är det inga fel på.

2. Copper Beech (Tyskland)

Kusk: Conrad Lugauer

Tränare: Conrad Lugauer

Betyg:

Kommentar: Skrällvann Olympiatravet och kommer till Elitloppet med full form. Är våldsamt startsnabb och tar med största sannolikhet ledningen för att sedan släppa till någon bra rygg. Tillhör inte någon av de bättre hästarna, men på grund av det fina läget kan han kvala in till finalen.

3. Quarcio du Chene (Sverige)

Kusk: Björn Goop

Tränare: Olle Goop

Betyg:

Kommentar: Fiasko eller succé? Det är frågan då det gäller hockeystjärnornas häst. Quarcio du Chene är en av världens bästa hästar då han travar felfritt och är på humör. Senast vann han Finlandia Ajo efter en mästerlig styrning av Björn Goop. Har gått med lasso i flera av de utländska starterna men det får han inte göra i Sverige vilket gör att han kan bli hetsig och galoppera. Får Goop iväg sin häst felfritt har han mycket bra chans att kvala in till finalen. Har dock inte visat något extra i Sverige på väldig länge.

4. Lavec Kronos (Sverige)

Kusk: Lutfi Kolgjini

Tränare: Lutfi Kolgjini

Betyg:

Kommentar: Var kanonfin på Solvalla under lördagen och blev som sista häst klar för Elitloppet. Vann Sprintermästaren förra året och är mycket effektiv i ledningen. Men då körande Lutfi Kolgjini har stor respekt för Lucky Jim så tror vi att han väljer att släppa ledningen till amerikanen för att få rygg ledaren. Sedan återstår det att se om Kolgjinis häst har styrkan och modet att hänga med till finalplats.

5. Ilaria Jet (Italien)

Kusk: Jean Michel Bazire

Tränare: Fabrice Souloy

Betyg:

Kommentar: Hade lite krafter sparade i onsdags i det loppet som Oyonnax vann. Vann ett av försöksloppen till Lotterian men hade inget att hämta i finalen. Är mycket speedig och har en av världens bästa kuskar i vagnen. Hittar Bazire de rätta ryggarna under slutrundan kan stoet speeda fort men känslan är att hon inte räcker mot de bästa.

6. Nimrod Borealis (Frankrike)

Kusk: Matthieu Abrivard

Tränare: Matthieu Abrivard

Betyg:

Kommentar: Enormt läcker häst som blev totalt bortkörd förra året i Elitloppets final. Startade i Oslo Grand Prix för någon vecka sedan där han gjorde en slät figur. Kusken Matthieu Abrivard har liten erfarenhet av att köra i Sverige och han blir lätt bortdribblad av de svenska stjärnkuskarna. Svårt läge för hans häst som måste gå på väntan men hittar fransmannen ett bra slagläge ligger en finalplats inom räckhåll.

7. Lucky Jim (USA)

Kusk: Andy Miller

Tränare: Julie Miller

Betyg:

Kommentar: Amerikansk stridsvagn som vi tippar etta trots det usla läget. Har övertygat stort i sitt hemland men har i de senaste starterna sett aningen sämre ut och uppladdningen har inte varit den bästa. Men då vi tror att han får överta ledningen av 4 Lavec Kronos så borde det vara bra segerchans från ledningen. Tipsetta i ett fantastiskt bra heat.

8. Triton Sund (Sverige)

Kusk: Örjan Kihlström

Tränare: Stefan Hultman

Betyg:

Kommentar: Med ett bra läge hade Triton Sund varit en segerkandidat i det här loppet men nu känns han bortlottad. Efter en dålig inledning på året var han fantastiskt fin senast på Dannero då han vann överlägset och det ser ut som att hästen är i toppform för dagen. Är ingen katapult från start och från det här mardrömsspåret får Hultmans ögonsten mycket svårt att hitta en bra position. Men då han har en enorm vilja och styrka så kan Triton kämpa sig till finalen trots spåret.