Kihlströms superdag – tog hem V75-ligan

Foto: Örjan Kihlström tog hem fyra V75-lopp under söndagen. Bland annat vann han med Jaded i V75-3.
TRAV

Björn Goop hade ett rejält försprång inför den sista V75-dagen.

Men efter en makalös spurt av Örjan Kihlström blev han V75-champion.

– Det är helt otroligt, det är sällan man lyckas vinna fyra lopp, sa Kihlström efter succén.

Stjärnkuskarna Björn Goop och Örjan Kihlström har under året varit mest framgångsrika på V75. Inför den sista V75-dagen på Solvalla hade Goop tagit tre segrar fler än Kihlström och de flesta trodde att V75-ligan redan var avgjord.

Men efter en superdag för Kihlström lyckades han vinna fyra lopp och passera Goop i ligan. Kihlström inledde med att skrälla i V75-1 tillsammans med Timo Nurmos-tränade Vanessa du Ling som efter en kanonspurt hann fram till en säker seger.

Jaded vann

Sedan vann stjärnkusken gulddivisionen tillsammans med Jaded som tidigt tog över ledningen och vann knappt men säkert. I V75-4 vann Kihlström med Charlotte Stone och sedan avslutade han i V75-5 med stoet Venise Launcher som fick en perfekt resa av sin kusk.

Det hjälpte inte att Goop vann V75-6 med Gills Abbe. Kihlström hade fler andraplaceringar än Goop och tog därmed hem den prestigefyllda titeln som alla toppkuskar jagar.

– Det har gått väldigt bra på V75 naturligtvis då man lyckas vinna ligan. Det var helt otroligt, det är sällan man vinner fyra V75-lopp, speciellt en finaldag. Det är jätteroligt, sa Kihlström.

”Ser bra ut”

Örjan Kihlström vann även ett lopp utanför V75-spelet med Opal Hall och har nu skaffat sig en matchboll inför den sista tävlingsdagen på Solvalla. Allt talar för att han nu även tar hem huvudstadsbanans liga.

– Det ser bra ut, men det är inte klart än. Det ska mycket till nu, men helt omöjligt är det inte, sa Örjan Kihlström.

Totalt körde Kihlström in över 900 000 under söndagen.