”Når ledningen i kväll – favoriten garderas”

Expertens DD-tips – fredag 31 augusti

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Bollnäs.

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bollnäs, fredag 31 augusti.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 11–8–10–9–2–5–1–3–6–7–4.

Kommentar: Attraversiamo är kullens bästa häst, han får anses vara en jättetalang. Det här är en mycket bra uppgift för honom, han kommer med all rätt att bli stor favorit. Visst låter det som att vi tänker spika honom? Men, nä!

Vi är också nämligen oerhört imponerade av Marrakesh. Det är inte att begära att han i sin fjärde start, trots 20 meters försprång, ska kunna matcha en häst som vann på 12,1 full väg i sin senaste start, men det är så fantastiskt mycket spring i Marrakesh att vi inte blir överdrivet förvånade om han, ifall han tidigt kan köra sig till ledningen (varför inte?) kan hålla Attraversiamo ifrån sig hela vägen. Å andra sidan är det alltså inte det minsta förvånande om Attraversiamo bara visar sig bäst.

Bakom de två nämnda är Fortune Mearas solklar tredjehäst, och den ende vi ser som på allvar skulle kunna tänkas utmana om segern.

DD-2

Rankning: 5–3–1–2–6–8–4–7.

Kommentar: Tre startsnabba hästar varav två – Spitcam Jubb och Cool Keeer – har reell spetschans. Spitcam Jubbs bästa segerchans är garanterat om han kan hålla ledningen. Cool Keeper är nog snarare bättre bakifrån numera men vi tycker ändå att han borde ladda för ledningen den här gången, i så fall kan han ju i ett andra skede välja om han vill ha ledningen eller släppa. Cool Keeper ser fortsatt mycket formstark ut, senast pep han till på piggt sätt efter en alldeles för sen lucka.

Whitehouse Express och Queer Fish är loppets två hårdaste hästar, de som eventuellt skulle kunna vinna från dödens om det krävs. Nu har vi nämnt de fyra vi tror kan vinna.

Montdore hade varit intressant från ett bra spår men från åttondespår ska det nog en del till, även om det är ett litet fält.

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 11–8.

DD-2: 5–3–2.

Vem tar spets?

DD-1: Marrakesh vrids på direkt och kör sig till ledningen? För oss känns det som det givna taktiska draget.

DD-2: Kan Spitcam Jubb hålla ledningen? Inte omöjligt men vi har Cool Keeper som spetsfavorit om han laddas.

! Statistikvinnarna

DD-1: Marrakesh.

DD-2: Whitehouse Express.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM