Jockeyn berättar om olycksdramat

TRAV

”Jag hann aldrig bli rädd”

Publiken höll andan under galoppolyckan och fruktade det värsta.

Nu berättar jockeyn Josefin Linö om dramat på Jägersro.

– Jag tuppade av en kort stund, när jag vaknade stod personalen runt omkring mig.

Galoppolyckan på lunchen på Jägersro i går var dramatisk. Tre hästar gick i backen och de tre jockeyerna Josefine Linö, Tina Långström och Annelie Hollstenius fördes till sjukhus, med lindrigare skador. Hästen In a Pickle fick avlivas direkt på banan efter att ha brutit benet.

I dag berättar jockeyn Josefine Linö för Trav365 om den dramatiska olyckan. Hon red In a Pickle som först gick i backen. Direkt efter olyckan fruktade många i publiken det värsta då Josefine låg helt still.

– Jag hann aldrig bli rädd. Hästen snubblade och ramlade omkull utan förvarning. Jag tuppade av, men vaknade upp med personalen runt omkring mig. Jag låg kvar för säkerhets skull, säger Josefine Linö.

Svullen

Josefine och de två andra jockeyerna fördes med ambulans till sjukhuset. Josefine röntgades och undersöktes, men hon klarade sig lindrigt undan utan skelettskador.

– Jag mår relativt bra i dag. Jag är lite svullen, har träningsvärk och blåmärken, men det är inte så farligt. Jag har haft tur, det här hade kunnat sluta värre om någon häst trampat på mig, säger hon.

Värre gick det för Josefines häst In a Pickle som fick avlivas direkt på banan.

– Han bröt benet. Det är hemskt att hans liv inte gick att rädda, men jag vet att det gick fort och han slapp plågas, säger Josefine.

Josefin Linö har haft ett framgångsrikt år hittills med fyra segrar på 38 ritter och 180 000 kronor inridet. Redan i morgon lördag hoppas Josefine vara tillbaka i sadeln och rida tävlingslopp igen.

– Jag ska träningsrida på morgonen. Om det går bra tävlingsrider jag igen på Klampenborg på eftermiddagen. Det är en tuff sport det här, men det visste jag när jag började...