”Han har inte kunnat sova på ett par dygn”

TRAV

Butiken om 24-miljonersvinnaren – gav sig till känna under måndagen

Foto: Sofia Libert på spelbutiken Pipcenter i Västra Frölunda.

Efter ett par nätter med lite sömn kunde 24-miljonersvinnaren från lördagens V75-omgång besöka banken på måndagen och låsa in sin kupong.

– Han har varit jättechockad - och det förstår man ju, säger Sofia Libert på spelbutiken Pipcenter i Västra Frölunda där vinnaren är trogen kund.

En ensam vinnare tog hem hela 24 241 282 kronor på V75 i lördags med en insats på 216 kronor. Vinsten är den sjunde största i spelets historia.

Kupongen, som lämnades in på spelbutiken Pipcenter i Västra Frölunda i Göteborg, blev brännhet efter den sista V75-avdelningen på Solvalla.

Efter några oroliga nätter kom så måndagen. Det första vinnaren gjorde var att kontakta en bank och få kupongen inlåst.

– Vinnaren skickade en vän hit i dag med en jättestor champagneflaska och två tårtor. Kompisen hade följt med till banken. De visste inte riktigt hur man skulle göra med en sådan här stor vinst, säger Sofia Libert i spelbutiken.

Vinnaren vill vara anonym. Klart är i alla fall att det är en av spelbutikens Pipcenters fasta kunder.

– Det roliga är att han brukar vara inne och spela hos oss och enligt vännen som var på besök vet vi vem det är. Han får väl komma in när allt lugnat ner sig. Nu har han nästan inte kunnat sova på ett par dygn och behöver väl ta igen sig.

Ränta på vinsten

Storvinnaren från Göteborg var även i kontakt med ATG under måndagen. Enligt spelbolagets pr-chef Hasse Svennehed var det helt rätt att besöka banken redan under måndagen.

– Det är viktigt att banken kontaktas; dels för att man inte ska gå miste om någon ränta på beloppet och givetvis även av säkerhetsskäl. En sådan här kupong vill man ju inte ska komma på vift någonstans, säger Hasse Svennehed.

Det mesta tyder på att kupongen inte var en del i något större så kallat utskrivet system. Ingen kupong med sex rätt hittades nämligen i vinstrullorna från butiken vid Frölunda Torg.

Mikael Wikner /Kanal 75