Maharajah klar för nytt storlopp

TRAV

Efter andraplatsen i Prix d'Amerique.

Nu siktar Stefan Hultman på revansch med Maharajah i Prix de France.

– Allt är väldigt positivt efter loppet i söndags, så nu laddar vi om, säger Hultman till Trav365.

Maharajah stötte på övermakten i Prix d'Amerique då han förlorade mot Ready Cash, som måste anses som världens bästa häst efter uppvisningen i söndags.

Efter loppet ville Hultman avvakta några dagar innan han bestämde den fortsätta matchningen, men nu är det klart att tränaren siktar på Prix de France med två miljoner kronor i förstapris om två veckor. Där får Maharajah troligtvis möta Ready Cash igen. Upplagt för revansch med andra ord.

– Den första feelingen jag fick när vi tog puls på honom efter loppet i söndags var att han inte ramlade in som tvåa i mål, han hade 95 i puls efter loppet och det var väldigt positivt. Han hade tagit ut sig men var inte helt slut. När han kom till Grosbois efter loppet åt han sin mat och han är pigg och glad efter loppet säger Lisa. Massören gick igen honom i måndags och och det såg bra ut så nu siktar vi på Prix de France. Jag har pratat med Lisa och hon trivs och vill stanna kvar i några veckor till, säger Hultman.

Vad tror du om Prix de France?

– Eftersom han tog loppet på ett bra sätt så hoppas vi att han bibehåller formen. Det är två miljoner i förstapris och det här loppet ingår ju i cirkusen där nere, så vi lär få möta Ready Cash igen. Det är anmälningar på måndag.

Är du sugen på revansch?

– Jag tänker inte så om jag ska vara ärlig, det viktiga är för mig är att han tog loppet på ett så pass bra sätt som han gjorde. Han har enbart gjort 30 starter och är relativt orutinerad. Händer det inget negativt borde han bli tuffare och hårdare med det här äventyret. Jag tror att Maharajah har lite kvar på sin utvecklingskurva. Det blir en start till, sen åker han hem och tränar till sommaren. Jag tror att han kommer bli bättre hela tiden.

”Inte ett dugg besviken”

Efter loppet målades det upp i media att Hultman var besviken trots andraplatsen i Prix d'Amerique. Något han tycker blev felvinklat.

– Jag var inte ett dugg besviken, det stämmer inte. Jag blev tom och matt i kroppen, man blir det när det varit så hektiskt som det varit under de senaste veckorna. Det var bara att konstatera att den där jäkeln (Ready Cash) var bättre den här gången, säger Stefan Hultman till Trav365.