20-åringen: Det är ett roligt V75-drag

Publicerad 2011-06-04

Han galopperade bort en trolig V75-seger på Åby.

I dag ska Gert Henriksson, 56, och sonen Per-Emil, 20, ta revansch med sin häst Danne Fame inom travets elitserie.

– Det är oerhört stort att vinna V75, säger Per-Emil.

Åbyamatören Gert Henriksson, 56, har sex hästar på träningslistan. Tillsammans med sonen Per-Emil, 20, tränar han dem. Den bästa hästen i stallet är Danne Fame som startar flera gånger inom travets elitserie, V75. I mitten av maj startade hästen som storskräll på just V75 när Åby arrangerade tävlingarna. I sista sväng såg Danne Fame ut som en vinnare – men en galopp förstörde segerdrömmarna.

– Det var segern som rök där. Han hade klart bäst fart i det läget och han hade inte saktat in. Det går inte att beskriva hur det kändes, det är hopplöst, förklarar Per-Emil Henriksson.

”Släpper inte”

I dag är det meningen att Danne Fame ska ta revansch. Från spår ett i den andra V75-avdelningen startar hästen med Patrik Sjöberg i sulkyn.

– Jag tycker det ser intressant ut. Han är rätt så kvick ut, han har utvecklat startsnabbheten. Jag tror det blir svårt att ta en längd på honom, så pass snabb är han. Kommer han till ledningen så släpper han inte, fastslår Per-Emil.

– Det blir barfota som på Åby, men vi slänger på ett par boots på honom den här gången.

Hur är formen på hästen?

– Den är minst lika bra som inför starten på Åby. Senast blev han sjua, men då satt jag kvar och blev fast med alla krafter kvar. Han gick med full fräs över mål den gången.

– Han har gått lugnt mellan starterna. Vi körde dock lite rappare jobb med honom igår för att få upp honom lite. Det kändes bra!

Hur ska spelarna tänka då? Kan det vara en chansspik?

– Det känns svårt för mig att säga. Han borde vara en av dem som har bäst chans i loppet, helt klart. Det kan vara ett roligt drag.

Hur skulle det kännas för dig, pappa och hela familjen om hästen vann?

– Det vore oerhört stort att vinna V75. Det var några år sedan vi hade en V75-vinnare nu. Det hade varit som en revansch känns det som, säger Per-Emil Henriksson.