Här är miljardärens nya satsning på trav

TRAV

Storhästägaren och miljardären Bengt Ågerup satsar på  Stig H-Akademien.

Ågerup skänker 600 000 kronor till tränarens akademi.

– Det är inte bara positivt för hela akademien utan också för hela travsporten, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

Stig H-Akademien har fått en ny huvudsponsor. Hästägaren och miljardären Bengt Ågerup, Stall Zet,  storsatsar och går in med 600 000 kronor under en period på tre år genom sitt bolag Brixton Medical AB

– Det känns oerhört överraskande och sympatiskt att en privatperson känner för att göra en sådan här satsning. Det är inte bara positivt för hela akademien utan också för hela travsporten, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

Får mentor

Det gör att  30 personer som fått stipendiet sedan tidigare nu får möjlighet att få en egen mentor, inom ett eget valt område.

–  Tränaryrket är psykiskt påfrestande i många situationer och det ligger verkligen i tiden att ta hjälp av en mentor i olika sammanhang. Det är viktigt att ha ett bollblank när man ska fatta beslut i besvärliga frågor, säger Johansson på sin hemsida.

Nytt paket

I november ska årets  stipendiater utses  och i år är det en hel del nyheter. Bland annat får de besöka Stig H Johansson under några dagar och VIP-dagar på Wången.

– Stipendiet får i år ett helt nytt utseende – ett 14 dagars utbildningspaket, säger Peter Jansson, projektledare i Stig H-Akademien.