Karis sågning av nya tv-satsningen

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: kanal75/montage

Tittarna sviker nya Lunchtravet Direkt och Trav365:s läsare vill ha tillbaka det gamla lunchprogrammet.

Nu ger sig stortränaren Kari Lähdekorpi in i debatten.

”Vem fan sitter där i en och en halv timme mitt på dagen? Det gör man inte”, säger han i "Travsnack med Kari" på Travnet.se.

I och med det nya året var det slut med travprogrammet Dagens Rätt i TV4. Istället visas loppen live i 1,5 timme i Lunchtravet Direkt i TV4 Sport. Sändningarna i TV4 kunde ha över 50 000 tittare, men programmen i TV4 Sport ses av betydligt färre personer. Enligt siffror från MMS såg 14 000 personer sändningen måndagen den 31 januari.

”Det går inte...”

Tittarsiffrorna har alltså rasat och Trav365:s läsare vill ha tillbaka det gamla lunchprogrammet som sändes i huvudkanalen TV4. Kari Lähdekorpi tycker också att den nya satsningen är felaktig. I "Travsnack med Kari" på Travnet.se, där Lennart Persson intervjuar, förklarar han sitt missnöje.

”Nu har jag inte tittat en enda gång på det nya. Det gör man inte. Vem fan sitter där i en och en halv timme, när inte jag gör det?” , säger han och fortsätter:

”Jag undrar bara vad tanken var, när de vetat att det kommer gå åt helvete. Det är konstigt att någon tittar överhuvudtaget, inte för att produkten är dålig, men man måste förstå att det går inte att titta så länge mitt på dagen”.

”Väntat oss”

På Kanal75, som producerar sändningen tar man dock kritiken och tittarsiffrorna med ro.

– Det är klart att tittarsiffrorna har gått ner när vi har bytt kanal från TV4 till TV4 Sport. Vi hade inte räknat med samma tittarsiffror, men får en annan typ av tittare och bygger en annan typ av sändning. Det här hade vi väntat oss. Det här är ett annat sätt att tillfredsställa tittarna och vi vänder oss till dem som är mer inbitna och gör sändningar för dem som är lite mer intresserade, berättade Niclas Andersson, vd på Kanal75, i en tidigare intervju på Trav365.

Publicerad: