Superskrällarna – i årets storlopp

Foto: Copper Beech vinner Olympiatravet till 65 gånger pengarna. Chocksegern var ett faktum.
TRAV

Travåret 2010 har präglats av skrällar i storloppen.

I Olympiatravet chockade Conrad Lugauer och Copper Beech alla och vann till 65 gånger pengarna.

– Han betyder allt för mig, sa en rörd Conrad Lugauer efter skrällsegern.

Det började direkt på året. I Prix d´Amerique, världens tuffaste travlopp, skulle den första överraskningen komma. 172-oddsaren Oyonnax spurtade bäst och kunde avgöra inför den stora folkmassan på Vincennes utanför Paris. Han hade satt prägel på året – och det skulle fortsätta.

65 gånger pengarna

På svenska mark var Copper Beechs seger i Olympatravet en stor chock. Hästen hade dömts ut på förhand men efter ett perfekt lopp i tredje invändigt styrde körande Conrad Lugauer ut på upploppet. Fuxen från Tyskland svepte då förbi bland andra världsstjärnan Torvald Palema och vann enkelt till slut.

Oddset: 65 gånger pengarna.

– Han har varit dunderfin de senaste veckorna och jag hade en bra känsla efter försöket. Det var ett hårt tempo hela loppet och när jag ryckte norsken i sista sväng fick jag 100 kilo i handen och det kändes otroligt. En sådan här häst har man inte varje dag och han är speciell för mig, han betyder nästan allt för mig. Han representerar hela mitt stall, sa en chockad Conrad Lugauer efter loppet.

Men det skulle inte vara nog där. Det blev skräll i Oslo Grand Prix (Lisa America), Elitloppet (Iceland) och i Hugo Åbergs hade hemmatränaren Lutfi Kolgjini en magisk uppvisning (Lavec Kronos).

Några av skrällsegrarna 2010:

Oyonnax (Prix d´Amerique)

Copper Beech (Olympiatravet)

Lisa America (Oslo Grand Prix)

Iceland (Elitloppet)

You Bet Hornline (Sprintermästaren)

Spirit Of The Day (StoSprintern)

Lavec Kronos (Hugo Åbergs Memorial)