Peter Ingves show efter miljonsegern

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann Kriteriet med Pato – bjöd på show inför publiken på Solvalla

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Här showar Peter Ingves efter 1,6-miljonerssegern i Svenskt Travkriterium.

Vinnarhästen Pato blev kung i kullen – efter bara fem starter.

– Det går inte beskriva, jag är så jäkla glad, säger Ingves.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Här är trion som satte P för konkurrenterna i Kriteriet: Peter, Petri och Pato.

Peter Ingves och Petri Puro hade stor show på Solvalla efter segern med Pato i Svenskt Travkriterium 2011. Ingves bjöd på en jublande segerdans utanför vinnarcirkeln.

Tränaren Petri Puro var lika glad - även om han inte dansade. Hästen som han hade köpt efter att ha sett ett fotografi hade vunnit det största loppet för treåringar.

Nu är de tillbaka i rampljuset efter att Commander Crowe flyttat till Frankrike.

– Vi borde ha Pato här i vinnarcirkeln, det är han som är stjärnan. Pato är otrolig i duell häst mot häst, han vägrar att förlora. Har man haft Commander Crowe är det inte så konstigt. Pato vann i dag,

men han var inte helt på topp, men det var bara femte loppet. Han behöver utveckla rutinen, och han behöver lättas, han går med mycket vikt på sig. Nu är det bara ett lopp jag inte har vunnit i Sverige, Elitloppet, säger tränaren Petri Puro.

Körde in miljoner

Peter Ingves kunde sätta pricken över i:et efter en superhelg: tvåa i finska kriteriet i går, etta i svenska kriteriet i dag. Över två miljoner inkört som kusk – och en otrolig ära.

– Det går inte beskriva, jag är så jäkla glad. Den här segern måste vara det största jag varit med om inom travet. Det känns så just nu. Jag är så stolt över att vi har en sådan här bra häst igen.

– Vi har varit med och byggt upp hästen från första början, och det är bara jag som har kört... I första sväng var det lite turligt att de hoppade så jag kom ner. Jag var nästan på väg fram i dödens sedan,

men det blev rätt ändå, säger Peter Ingves.

Satte in attacken

Loppet blev kört helt enligt ritningarna. Stig H Johanssons Stormysky fick ledningen och fick bestämma tempot och första varvet gick inte snabbare än 1.16. On Track Piraten kördes fram i dödens.

Pato bidade sin tid i fjärde utvändigt och gick till attack 800 meter från mål i rygg när M.T.Golden Boy och Angelo styrdes på. M.T. Golden Boy knäckte enkelt ledarparet och kopplade greppet, men mot Patos vinnarskalle hade han inget svar. Segermarginalen blev ett huvud.

Pato vann loppet på 1.14,8 och tjänade 1,6 miljoner kronor. M.T. Golden Boy slutade tvåa, och trea kom Bon Frecia. Favoriten Stormysky slutade oplacerad.

Trav365/Minimedia

Publicerad: