Nybrinks attack på stjärnkusken

Foto: Björn Goop och Micke Nybrink.
TRAV

Björn Goop släppte ledningen till jättefavoriten Nisse Bean.

Det fick experten Micke Nybrink att rasa – direkt i TV4:s travsändning.

– De tävlar inte, de delar bara på pengarna, sa en mycket irriterad spelexpert.

Nisse Bean och Claes Sjöström fick ledningen gratis i V64-5 på Solvalla och kunde sedan vinna enkelt. Björn Goop, som körde Nisse Beans främste utmanare Yucca Boko, fick luckan sent och spurtade bra men hann inte fram till seger.

”Jag fattar ingenting”

Spelexperten Micke Nybrink hade spelat Yucca Boko och var efter loppet ordentligt upprörd över Goop taktiska val. Nybrink tyckte det var uselt gjort av stjärnkusken att släppa ledningen. I direktsändning sågade han kusken efter loppet.

– Det är ingen idé att hålla på med det här. Jag trodde de var här för att tävla, men det är de inte. De är här för att dela på pengarna. Usch, sa Nybrink och fortsatte:

– Man kan inte titta på oddstavlan och släppa för att det är en favorit. Det är helt fel kille som gör det, jag fattar ingenting. Det var därför jag spelade Yucca Boko, jag tänkte han släpper aldrig och det är det första han gör. Det är inte sant.

Fick order

Björn Goop fick senare förklara varför han släppte ledningen.

– Jag hade fått order om att köra ett snällt lopp eftersom hon är bäst bakifrån. Hon gick bra, hade lite problem med aktionen i sista sväng men gick sedan bra. Med lite längre upplopp kanske hon hinner ikapp, sa Goop.

Efter att Goop försvarat sig hade Nybrink lugnat ner sig en aning och godtog förklaringen.

– Han kände sig tvungen då, det förklarar en del. Det gör det ju. Jag kan förlåta honom, har han fått en körorder är det svårt att gå ifrån det. Det är jäkligt tråkigt att det går till så här. Det är inte roligt att se på, sa Nybrink som avslutning.