”Nu Pagadi mördar Åke och Torvald”

TRAV

Jackpott och de bästa är med.

Det är årets bästa V75-dag hittills.

Jag tror att Nu Pagadi knäcker Torvald.

Han vinner från dödens.

Bergsåker har fått ett dåligt rykte. Miljonbanan kallas nu lite elakt favoritbanan. Och visst ligger det en hel del sanning i öknamnet. De fem senaste V75-omgångarna har betalat i turordning 28 000, 95 000, 28 000, 4 600 och så senast 12 000 kronor.

Visst känns det som om sju rätt ger under 100 000 även nu men eftersom det är jackpott kan man spela ”Enbart V7” och få två och halv gånger utdelningen.

Jag säger inte att ni ska göra det, jag säger bara att möjligheten finns.

Sevärd duell

V75-1: Ett ovanligt bra försök i näst högsta klassen där duellen mellan Classic Tile och Yellow Eden kan bli sevärd. Classic Tile är en stenhård slugger som älskar den långa distansen. Han körs dessutom av en kusk som inte tar några fångar. Classic Tile trycker sig till spets efter 500 meter och sen är resten upp till Örjan Kihlström bakom Yellow Eden. Hultman-hästen såg fantastiskt fin ut senast när han exploderade till lätt seger i ett V75-lopp. Intrycket var ”gulddivisionen-nästa”. Jag tror på tidig attack och full fight sista 700. Vem som vinner? Vete fan, jag tar båda.

V75-2: Origami kostade typ en miljon som unghäst och har som fyraåring börjat betala av sin stora skuld till ägaren. Senast var han bättre och finare än någonsin. Bra chans men ändå läge att gardera i jakt på en smäll. Quicksilver varnar jag för. Han slukar mark och ser dessutom ut att ha styrkan.

V75-3: Årets bästa lopp, trots att bara sju hästar ställer upp. Torvald Palema vann spårlottningen och Svanstedt lovar att köra i front med sin speedkula. Det här innebär att Nu Pagadi får kliva fram utvändigt ledaren och kavla upp ärmarna. Här går jag på ren känsla, struntar i logiken, och säger att Nu Pagadi mördar Torvald sista 700. Torvald är nämligen inte lika stridslysten i front.

V75-4: Hallsta Lotus förlorar inte. Till sin hjälp har han fyra stallkamrater och det faktumet kan inte överskattas. Senast bjöds han på luckan som fastlåst i första kurvan och vann sedan okörd, överlägset från ledningen.

Nu behöver han ingen hjälpryttare för att vinna, han är nämligen alldeles för bra för de andra.

V75-5: Fina ston och många om budet. Givna tipset är ändå Cherie Sund som varit strålande i två raka segrar. Senast fick hon trava utvändigt ledaren och vann ändå utan att behöva ta i. Intrycket var mäktigt. Cherie är startsnabb och på en snabb vårbana blir hon svårfångad. För oss jokernördar är hon ensam A-häst.

Ingen är chanslös

V75-6: Dollar Access är totalt stenklar. Först tänkte jag skriva så. Men jag sansar mig lite och nöjer mig med att kalla honom för en perfekt spik i ett lopp där många slösar streck. Åke Svanstedts fyraåring ser ut som en stjärna och har joggat hem segrarna. Det fina är att han öppnar fort och tål grovjobb. Senast var han underbar, lekte sig till vinst. Totalt stenklar är han.

V75-7: En eller alla? Putte Topline travade 1.11,6 sista 1000 med spår på vägen senast och var jätte­bra. Han går troligen barfota bak nu och blir ännu bättre då. Bra chans. Men eftersom favoriten är gigantiskt överstreckad på kvarvarande system i V75-7 blåser jag på med alla. Ingen är chanslö