Han leder TV4:s nya livesatsning

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Peter Henriksson.
TRAV

TV4 tappade Johan Edlund.

Nu har kanalen hittat ett nytt ansikte.

I vår leder Peter Henriksson, 32, Vinnare V75 Live.

– Det är en fantastisk möjlighet, säger han till Trav365.

Från och med den första februari fick TV4 klara sig utan folkkäre Johan Edlund i trav-tv. Han hoppade på ett nytt uppdrag som exekutiv producent för trav-tv istället. Nu har kanalen hittat ett nytt ansikte, programledaren, Peter Henriksson. Han ska leda Vinnare V75 Live som har premiär den 19:e mars.

– Svaret var givet när jag fick frågan. Det var bra att det gick att lösa i praktiken också med alla andra uppdrag och att det gick att lösa med familjesituationen. Jag har fått enormt stöd hemifrån, säger han.

– Det känns oerhört roligt, det är en fantastisk möjlighet. Att få jobba med det alla travintresserade ser fram emot varje vecka, de bästa kuskarna, hästarna och största spelformen V75 känns fantastiskt. För min egen del är lördagen en höjdpunkt, inte minst med tanke på vad travet har att erbjuda.

”Hoppas tittarna gillar det”

Henriksson har jobbat med det mesta inom sport i olika tv-kanaler och är väldigt rutinerad. Han har både varit programledare och kommentator. Han har jobbat med Hockey-VM, Champions League och Elitserien bland annat. Men helt okänd för travpubliken är han inte. Han har jobbat med Ombudskanalen och även varit redaktör för olika trav-tv-sändningar. Men nu tar han alltså steget in framför kameran i TV4:s största livesändning på trav.

– Jag hoppas att tittarna tar emot mig väl och gillar det jag gör, säger Peter Henriksson.

– Sen så ska det bli roligt att jobba med travjournalister. Jag känner de flesta. De tv-journalister som håller på med hockey och fotboll är fantastiska och jag tycker att travet har en lika stark uppställning.

32-åringen från Halmstad fick sitt intresse för sporten på stadens travbana. Där började han som praktikant och gjorde några inslag, sedan var han fast.

– Sedan dess har det blivit ett antal travresor, både inom Sverige och utomlands.

Inga stora framgångar

Peter Henriksson har ägt flera travhästar genom åren, för tillfället har han två stycken. Ett kallblod hos Jan-Olov Persson och en häst som heter Kimberly Face, som just nu står på rehabilitering. Men några stora framgångar har det inte blivit som hästägare.

– Inte rent ekonomiskt. Jag har fått vinna några lopp, men framförallt så äger jag hästar för gemenskapen. Men det skadar ju inte att gå besöka en vinnarcirkel då och då, ha ha.