Luddes satsning – köper ny gård

Foto: aln
Lutfi Kolgjini.
TRAV

Lutfi Kolgjinis säljer två av sina gårdar i Skåne och satsar på Stockolm och utlandet.

I sin krönika i Sportbladet avslöjar tränaren att han letar en filial vid Solvalla.

– Det krävs med tanke på att jag snart har runt 45 startklara treåringar, skriver han.

För några veckor avslöjade Trav365 att Lutfi Kolgjini säljer flera av sina fölston och två av hans gårdar i Skåne är ute för försäljning.

– Det här är en naturlig neddragning av avelsverksamheten. Jag tycker inte att det är lönt att bedriva avel i samma omfattning, jag kommer att komprimera och inte ha så många avelsston. Jag kommer att ha kvalité istället. När jag är klar kommer jag att ha 30 ston, jag har haft 70 ston som flest, berättade han då.

Skaffa en filial

Nu satsar Kolgjini på Stockholm och Italien istället och letar just nu efter en passande gård i närheten av Solvalla. I sin krönika i Sportbladet berättar han mer om planerna.

”Jag kommer skaffa en filial i Stockholm och även ta den gamla filialen nere i Italien i besittning igen. Det krävs med tanke på att jag snart har runt 45 startklara treåringar. Känns alldeles nödvändigt att ha en filial i Stockholmsområdet som gör att jag får närhet till de större loppen för mina unghästar. Tar en resa de närmaste veckorna för att försöka hitta en lämplig plats”, skriver han.