Succé för Takter – vann fyra lopp

TRAV

Det blev stor succé för Johnny Takter i söndagens V65-tävlingar.

Han inledde med ett äkta hattrick och vann även det avslutande loppet.

– En riktig kanondag, sammanfattade han fyrlingen på Åby.

Jägersrokusken bjöd på inspirerande och initiativrika styrningar. Han vann de tre första V65-loppen med Be Delicious, Player Simoni och Karbo Cake. Sedan avslutade han V65 genom att sätta dit skrällen C.C.Westside efter en vass finish. Efter en resa i tredje par invändigt kunde han köra rakt fram via open stretch över upploppet. Precis på linjen tog han sig förbi Åke Svanstedts duo Avanto och storfavoriten Whatwouldtheysay. Den senare ledde men fick problem med travet in på upploppet och tappade nog segern på det.

– Jag trodde att Micke (Avanto) var först i mål för jag tyckte att min bromsade till lite den sista biten, sa Johnny Takter som trodde att han hade förlorat och körde ut på stallbacken.

– Jag fick inte upp lite hopp förrän 100 kvar för det gick så våldsamt fort innan och det är inte lätt att ta längder på Svanstedts hästar. Det är en jättefin häst med mycket trav i sig. Hon har gått framåt i Luddes träning, jag har kört henne tidigare men hon var finare i dag.

– Det har varit en mycket bra dag, både Ludde och Karis hästar har varit bra. Det är det här som är kickarna, när hästarna känns som riktiga idrottsmän, det är ett extra plus i mitt jobb, fortsatte Takter.

Dubbel för Svanstedt

De övriga två V65-loppen vanns av Åke Svanstedt. Först styrde han in årsdebuterande B.R.Char's Flicka från ledningen, och därefter vann han med Dreamalittledream, efter att ha kört till täten efter sexhundra meter. Den sistnämnda höll knappt undan före Nagajka - med Johnny Takter i sulkyn.

Med Takter och Svanstedt som segerherrar på V65 gav sex rätt 30 391 kronor denna jackpotomgång.

Michael Carlsson/Kanal 75