Goop bredsidar in straffsparken

TRAV

Senast joggade han ifrån motståndet.

Känslan var att han inte förlorar på länge.

Björn Goop bredsidar in den här straffsparken med förbundna ögon.

Bakspåret är en petitess i sammanhanget.

Foto: Micke Nybrink

Rättvik kör V75 och först var jag inne på favoritparad, att jag skulle avråda från spel. Men sen gaskade jag upp mig och trängde lite djupare in i loppen – och vips, fan, det här kan bli bra. Det är inte ett dugg givet.

Ta V75-1 till exempel. Det loppet är ju omöjligt. Eller om man ska se det från den ljusa sidan, favoriten Palermo Mail har inte bättre chans än åttondestreckade Sintram Creek (5 procent).

Sintram var ruskigt bra senast då han vann från dödens, även om han inte gjort sig känd för att rada upp vinster. Hästen tävlar i alla fall åter barfota runt om och formen har aldrig varit bättre.

Slösa inga streck

Morgondagens bästa spik hittas i V75-2. Conrads on Line var strålande i ett V64-lopp på Solvalla näst senast då han knallade i dödens hela vägen och bara fick ge sig för en bössa vid namn Celebrity Photo.

Senast var Conrad underbar då han gled undan från ledningen. Gooparnas bamsing såg okörd ut och känslan var att det inte kommer ta emot på länge.

Bakspåret spelar ingen roll, möjligen kan vi hoppas att det innebär att andra garderar.

BG lägger den här straffen med en nonchalant bredsida vid ena stolpen och ni som inte spikar slösar streck.

Guldloppet borde förstås Turbo Sund leda från start till mål. Inner bakom bilen, 1?640 meter och hemmaplan – man undrar om det var Witasp själv som lottade?? Kan dock inte förmå mig att plocka bort startblixten Digger Crown – tänk om han snuvar Turbo på spets?

Och Jewish Banker som är tillbaka efter en paus – tänk om han är så där grönjävligt bra igen?

Lärlingsloppet.

V75-4, löser jag med tre streck, två troliga och en rolig. De troliga är F.D.Currie och Västerbo Zoofine. Den förstnämnda har övertygat i två raka, även om det är på skyddad verkstad (hemma på Axevalla) och Zoofine såg dunderfin ut som fastlåst senast på V75 och seriösa spelare landet runt skrev upp henne som ett givet lir i nästa start.

Livsfarlig rökare

Men den roliga är Björboflickan (11 procent). Hon avslutade i 1.11-fart sista 700 från sjätte ytter senast och om hon levererar en liknade rökare nu blir hon livsfarlig.

Fyra streck i isbjörnsracet: Troll Jokeren är favorit men han fick en tung resa senast och sånt kan sätta sina spår. Näst senast var han dock snorbra. Bles Hövdning har jag fått klar av en spelsugen kompis som följer norskt trav. Ska inte säga vad han skulle äta om den torskade men det var inga godsaker. Glöm heller inte Järvsömolle som var grym senast och Trönöfaks, bäst på start.

Sjätte är svårt, ta många och stormvarning för Conrads Comet som såg toppfin ut senast.

V75-7 låser jag på två. Celebrity Photo övertygade i debuten för Stig H och Important har väl minst en miljon för lite på sig?