Duellen: Steinlager – Gidde Palema

Publicerad:
Uppdaterad:

Läs Challes färska travtips

Mycket intressanta spelopp på Årjäng i?dag men också bra sport. Jag tänker förstås på duellen mellan Steinlager och Gidde Palema i första hand men även klass I försöket visar upp ett par intressanta hästar. Två stycken fyraåringar som båda siktar mot derbyt i höst, Viking S.S och Crowns Diamond. En nöt att knäcka i?dag är hur det går för Indian Trail, galopp eller seger.

Avd 1

Favoriten

Jag överskattade nummer 5 Sir Henrys startsnabbhet senast och han hamnade då tredje in men när luckan väl kom avslutade han riktig bra, var hamnar han i dag?

Outsidern

7 Viktor På Äng är tillbaka i gammalt gott slag, det visade han om inte annat senast. Nu är han ute på önskedistansen men kanske ställer läget till det.

Spetsbudet

De flesta räknar nog med att 6 Arum Sacha och 7 Viktor På Äng är dom som strider om spetsen. Men mitt bud är nog ändå 3 Damn Good Jon.

Korsdraget

10 Alba Rex fick på pälsen av Arum Sacha senast och med bakspår i dag är inte utsikterna så goda. Skulle favoriterna köra mot varandra kommer Alba Rex in i matchen.

Avd 2

Favoriten

7 Swiss Cottage kan inte utnyttja springspåret utan kan bli hängande från start och det är förstås alarmerande. Svag favorit.

Outsidern

Det ser upplagt ut för 1 Global Fortune då hon biter ifrån sig väldigt bra i ledningen och den ser hon ju ut att ta hand om enkelt.

Spetsbudet

1 Global Fortune med största sannolikhet då enda hotet Nevas Isadora blivit struken.

Korsdraget

Om nu allt löser sig perfekt för 3 Global Fashion, då menar jag att favoriterna gör bort sig och hon går felfritt, ja då har hon form för att skrälla.

Avd 3

Favoriten

Absolut sämsta läget blev det för 1 Indian Trail som från innern har två

hot – galopp eller instängd. Felfri är han bara bäst.

Outsidern

4 Lukas Lupin kan om kusken vill ta hand om ledningen, efter flytten till

Lähdekorpi har det blivit två nollor. Hur är det med formen?

Spetsbudet

4 Lukas Lupin är snabbast men Daniel Olsson bakom Pases J Pej laddar rejält. Fördel Lukas Lupin.

Korsdraget

12 President Amok gjorde ett mycket bra lopp senast och att det i dag är ett halvvarv längre ökar hans chanser rejält.

Avd 4

Favoriten

Ludde Kolgjini verkad väldigt segersugen med 10 Samuraj F. Det är inte förvånande med tanke på dom tre raka segrarna han tagit på slutet.

Outsidern

6 Turbo Tyson är snabb ut och räknas förstås om han tar hand om ledningen. Om han nu inte måste lägga för mycket kraft för att nå ledningen.

Spetsbudet

6 Turbo Tyson, 4 Jovi Just Jovi och 1 Timjans Kap är spetsbuden. Men Jovi Just Jovi har bästa chansen att anföra fältet.

Korsdraget

Läget är inte tilltalande men 11 Mr Meatball kanske man inte ska nonchalera. Han gjorde ett bra lopp i Kalmar näst senast.

Avd 5

Favoriten

Ni läste väl Stig H:s krönika senast? Han sa att 6 Hallsta Lotus var en

favorit i fara, jag tror precis som honom. Dissar favoriten.

Outsidern

Jag är inne på att 1 Lotus Tabac vinner det här loppet då han förmodligen får ta hand om ledningen tidigt. Då blir han svårslagen.

Spetsbudet

Oavsett vem som är snabbast de första stegen av dom tre hästarna på start räknar jag med 1 Lotus Tabac i spets. Eller vad tänker Goop?

Korsdraget

Titelförsvararen, 15 Björkeelden står med dubbla tillägg och det blir

förstås tufft. Men garderar man tycker jag att han är intressant.

Avd 6

Favoriten

Alltid kittlande att gardera favoriter som 6 Steinlager när han också hamnat utanpå 5 Gidde Palema. Det bekom honom dock inte i Köpenhamn.

Outsidern

Jag är lite inne på att 5 Gidde Palema ska kunna ta ner favoriten Steinlager. Jag är inte säker på att Steinlager får ledningen.

Spetsbudet

Det kan bli en riktig rusning från start. Alla är snabba men jag tror att 4 Digger Crown är snabbast och kanske svarar Stig H Johansson.

Korsdraget

Allt annnat än vinst för Gidde eller Steinlager skulle vara förvånande. Men garderar man ska kanske 1 Cold Hard Wind med precis som 4 Digger Crown.

Avd 7

Favoriten

6 Domain Launcher kan hamna i positionsproblem från sjätte spår. Det får inte krångla för mycket om han ska rå på till exempel Viking S.S.

Outsidern

En del hästar reagerar positivt på tuffa lopp. Om 10 Crowns Diamond gjort det efter Sprintermästaren blir han giftig i dag.

Spetsbudet

Här är det två ekipage som gärna tar rygg ledaren – 1 My Excellens och 2 Foolish Fighter som släpper välvilligt till 4 Viking S.S.

Korsdraget

Jag tror inte på något korsdrag i sista avdelningen. Men vill man absolut ha med ett tokstreck är nog 8 Ballad Ribb mest prisvärt.

Challes bolags- och chanssystem

Challe Berglund

Publicerad: