Sportbladets V75-tips

Så tippar experten till V75 på lördag – jackpott och extra miljoner i potten

Spikar Formula One ”Även om Formula One förmodligen inte är på topp redan i årsdebuten har vi faktiskt svårt att se honom förlora”, säger Sportbladets tipsexpert Per Nicklasson.
Spikar Formula One ”Även om Formula One förmodligen inte är på topp redan i årsdebuten har vi faktiskt svårt att se honom förlora”, säger Sportbladets tipsexpert Per Nicklasson.

Här är Sportbladets tips till lördagens V75-tävlingar på Eskilstuna.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten.

Jackpott och 47 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

Per Nicklasson ger dig tipsen till jackpotten.
Per Nicklasson ger dig tipsen till jackpotten.

V75-1

Loppet

Högklassis sport i de flesta loppen i Eskilstunas V75-omgång. 

V75-1 är ett lurigt lopp i en omgång som ser ut att kunna bli rätt favoritbetonad.

Tipsettan

Vi tippar Claes Boko men det känns inte riktigt lika bra som det brukar. Dels blir han med största sannolikhet av med ledningen, dels är motståndet hårt. Och även om han vann senast var han inte som allra bäst. Men vi gillar honom ju så mycket.

Motbuden

Sem Jafet är en bra stayer med fint läge och lopp

i kroppen. Narold Vox övertygade senast. Odd Fellow var förbättrad senast efter två insatser som borde ha satt myror i huvudet på tränaren.

Skrällbudet

Blir det någonsin Navigator Sibs tur att vinna?

Spetsbudet

Mad Image är snabbast första biten? Släpper till vem?

! Statistik­vinnaren

Västerbo Highflyer.

V75-2

Loppet

Vi tror att ledningen är guld värd.

Tipsettan

Det gick inte så bra senast vi trodde på Kebnekajse på V75, men skam den som ger sig … Det är hårt emot men från ledningen på ”självspringande” bana borde Kebnekajse kunna leda runt om ifall han får bestämma, till gott odds och bra rens på V75?

Motbudet

Om Harvey Tornado är som senast är vi, med spik på Kebnekajse, nog rökta. Harvey var ju grym senast. Men de brukar inte ha två sådana insatser i rad i kroppen, hästarna. Dessutom borde hans tränare/kusk vilja ge Harvey en lite snällare resa den här gången om möjligheten finns. Bakom de två vi har nämnt känns det ganska jämnt ner till nummer sex i ranken.

Skrällbudet

Black Line L.G. som fortsätter att lysa av form.

Spetsbudet

Vi tror på Kebnekajse i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Dante Boko.

V75-3

Loppet

Maharajah hade behövts för att förgylla det här Olympiatravs-kvalet, som blev en oväntat lågklassig historia, även om en sådan som Formula One alltid är en attraktion.

Tipsettan

Inget ont om konkurrenterna, verkligen inte, men Formula One hade nog inte kunnat förvänta sig enklare motstånd i en årsdebut om han så hade valt att åka till Gävle en tisdag för ett lunchtrav. För att vara ett försök till Olympiatravet är det här en ganska tunn soppa. Även om Formula One förmodligen inte är på topp redan i årsdebuten har vi faktiskt svårt att se honom förlora. De som tyckte att förra lördagens Olympiakval var lite av ett sömnpiller kan nog förbereda sig på en dödlig dos nu – för vi har svårt att se ett annat scenario än att Formula One får bestämma som han vill. Eller vad säger Lutfi Kolgjini bakom Kaffir Face?

Motbuden

Dilveva Käll vann inte senast, men var femstjärnig ändå. Det hade varit kul att se henne med ett bättre framspår än Formula One. Härifrån får hon i första hand vara nöjd med andrapris. Solvato är bra i gång. Kash’s Cantab var fin senast, har perfekt läge nu.

Skrällbudet

Kash’s Cantab från rygg ledaren?

Spetsbudet

Formula One.

! Statistik­vinnaren

Formula One.

V75-4

Loppet

Återigen får lärlingarna chansen bakom fina hästar.

Tipsettan

Mynta Broline drog hårt på slutrundan senast men stumnade sista biten. Med tanke på att det var första starten efter vila får han fullt godkänt för

insatsen. Han är säkert bättre nu och det ser åter ut att kunna bli ledningen för honom.

Motbuden

Super Photogenic avslutade starkt senast men var chanslös då man sprang i 1.11-tempo i täten hela vägen. Ne Me Quitte Pas var sämre senast efter en femstjärnig insats gången före. Han är snabb ut men får svårt att svara Miss Elaza om denna laddas.

Skrällbudet

Pretty Trio skrällvann senast. Kan slå till igen.

Spetsbuden

Ne Me Quitte Pas är snabb ut men frågan är om han kan svara Miss Elaza om hon laddas för fullt. Vi lutar åt att hon frontar och släpper till Mynta Broline.

! Statistik­vinnaren

Uroy.

V75-5

Loppet

Om Nikita kan trixa sig ut blir hon svårstoppad.

Tipsettan

Nikita Broline höll starkt efter en tung inledning i årsdebuten. Vi tror att hon får en lysande säsong.

Motbuden

Aroma Grim svarade för en bra årsdebut. K.J.’s Crazy Lady ser finfin ut.

Skrällbudet

Vincere Scis Win?

Spetsbudet

Freja Sund? Lurigt.

! Statistik­vinnaren

Aroma Grim.

V75-6

Loppet

Spännande sprinterlopp med oviss spetsstrid.

Tipsettan

Kan Ponziopilato Stra hålla ledningen? Det är nyckelfrågan. Vi har inte svaret men väljer att tippa honom. Blir han av med ledningen är

han bra nog att vinna ändå om det löser sig.

Motbuden

Jeepster vann från ledningen senast och siktar dit igen. Castor Boko gör också ett försök att nå spets, men har nog sämsta chansen av

de tre främsta att göra det. Sandra Volo såg fin ut

senast men kom aldrig in i matchen.

Skrällbudet

Pave the Way rankas upp på det fina spåret.

Spetsbuden

Ponziopilato Stra kunde inte hålla ledningen från innerspår senast men kan mycket väl göra det nu. Även om Castor Boko och kanske framför allt Jeep­ster är heta utmanare. Vem som är spetsfavorit? Tja, kanske, kanske lite fördel för Jeepster trots allt.

! Statistik­vinnaren

Castor Boko.

V75-7

Loppet

Det här känns som ett tidigt genrep inför Derbyt, med fyra riktigt fina fyraåringar i huvudrollerna.

Tipsettan

Maverick Man är obesegrad efter fyra starter och kan vara bland det mest lovande vi har i Travsverige just nu. Det bästa är att han ser ut som om han

ännu bara springer på tvåans växel.

Motbuden

Ready for More av­slutade strålande bakom Maverick Man i sin årsdebut senast, men det var chanslöst att hinna fram. Ska bli spännande att se hur löpningsförloppet blir den här gången. Order to Fly är under stark och snabb utveckling. Tuffaste uppgiften hittills.

Skrällbuden

Vi nämner två: Mill Stinger och Maya Macau.

Spetsbudet

Maverick Man gör debut bakom bilen och är förstås svårbedömd. Vi vågar inte spekulera i spetsstriden utan är lika spända som alla andra på vad som ska ske.

! Statistik­vinnaren

Maverick Man.

Per Nicklasson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!