Elitloppstvåan är klar för storlopp

TRAV

Inbjuden till Hugo Åbergs Memorial: ”Känns mycket bra”

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Propulsion vann Hugo Åbergs Memorial i fjol. Nu är hästen klar för en ny start i Jägersros miljonlopp.

Propulsion slutade tvåa i Elitloppet.

Nu är hästen klar för nästa storlopp: Hugo Åbergs Memorial – med en miljon till vinnaren.

– Det känns mycket bra, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Timoko med Björn Goop i sulkyn skrällvann Elitloppet i söndags. Bakom – och på andraplats kom Daniel Redén-tränade Propulsion med Johan Untersteiner som kusk.

Under tisdagen berättade Daniel Redén för Trav365 att nästa start för ”Proppen” blir i Norrbottens Stora Pris i Boden 17 juni. Ett lopp som hästen vann i fjol.

”Känns mycket bra”

Nu kommer nästa startbesked för hästen. Propulsion får chansen att försvara en titel till – han är klar för Hugo Åbergs Memorial på Jägersro 25 juli, ett lopp som hästen vann i fjol med Örjan Kihlström i sulkyn.

– Det känns mycket bra. Nu är grunden lagd till vårt traditionsrika storlopp, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

– Det finns en lång lista med tänkbara hästar, men vi vill avvakta de kommande storloppen för att hitta de rätta hästarna, fortsätter Ahlkvist.

Sedan tidigare har Elitloppshästen Up and Quick fått en inbjudan till Hugo Åbergs efter sin imponerande seger i Critérium de Vitesse de Basse-Normandie i franska Argentan.

Hugo Åbergs Memorial körs på Jägersro tisdagen 25 juli på Elitloppsdistansen 1 609 meter med bilstart. Vinnaren tar hem en miljon kronor.