Tillbaka som vinnare – efter skjutattacken

Välkände V75-hästen sköts med ett luftgevär.

Nu är Spitcam Jubb tillbaka som en vinnare.

– En av de skönaste segrarna någonsin, säger hästens tränare Micael Broberg till Trav365.

Det var i slutet på juni som Bollnästränaren Micael Broberg gjorde den hemska upptäckten när han kom till stallet tidigt på morgonen.

Flera av hans travhästar hade skjutits med luftgevär och utsatts för grovt sabotage.

Den välkände V75-hästen Spitcam Jubb hade blivit skjuten i bogen och en annan av stallets hästar i huvudet – mitt mellan ögonen.

– Det måste vara en psykopat som gjort det här, sa Micael Broberg till Trav365 då.

Nu är Spitcam Jubb tillbaka som en vinnare efter attacken.

Under torsdagen vann han Norrländskt Varmblodsmästerskap och tjänade 100 000 kronor.

”Ruggigt kul”

– Loppet blev perfekt för vår del, han visade hur fruktansvärt startsnabb han är när man laddar med honom och sedan tyckte jag att kusken Mika Forss körde som en kung, säger Micael Broberg till Trav365 och fortsätter:

– Han gjorde allting rätt för hade han svarat Robert Bergh och Nahar så hade det säkert blivit 1.12 första varvet och då hade det blivit fel. Väl in mot upploppet tror jag att Bergh inte trodde att min häst var något hot så han körde undan och då kom luckan som Mika tog direkt.

Hur känns det att han är tillbaka som en vinnare efter beskjutningen?

– Det var ruggigt kul, fruktansvärt roligt och en av de roligaste segrarna som jag tagit. Dels med tanke på allting som hänt, men också att han mötte väldigt bra hästar och det är väldigt tacksamt och roligt.

”Stressad efteråt”

Han verkar inte tagit skada av det som hände?

– Nej, han var lite stressad efter händelsen och det märkte jag framför allt i träning, och Norge-resan senast är bara att glömma. Han stod på transport i tio timmar, varken åt, drack eller kissade och fick en lite box när vi kom fram och med de förberedelserna går det inte att prestera. Han var också het i både lopp och värmning.

Vad händer med hästen nu?

– Vi siktar på V75 i Hagmyren 29 juli, han är ju kvar i Silverdivisionen men jag får se hur många som anmäler till Gulddivisionen för med tanke på den form han har nu så gör han inte bort sig där, säger Micael Broberg.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!