Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp på Åby och Solvalla, onsdag 29 mars.

Spelstopp 20.30

TV4 Sport 20.00

ATG24 17.45

✓ DD-1

Rankning: 6–8–10–3–2–9–5–7–1.

Kommentar: Min spetsfavorit Grainfield Ace kan ­absolut rinna undan. Särskilt om alla har blickarna bakåt och ­väntar på attacken från tilläggshästarna. Då kan han ­rinna ­undan. Vi vet hur högkapabel Rolex Bigi är. Inget snack om det. Men han återkommer efter en allvarlig skada och ­kommer få ­starta igång i lugn och ro. Givetvis aktuell oavsett på sin grund­kapacitet. Intressant debut av Punk för sin nya ­tränare. Som dock ligger lågt och vill ta det som ett test. Vet ­hästen om det? Bra läge för Twin Peaks för att få en fin resa där ­framme. Återigen med när det ska göras upp. Med lopp i kroppen kommer Going to Press prestera mycket bättre.

✓ DD-2

Rankning: 3–9–1–6–7–2–5–8–10–4.

Kommentar: Två hästar höjer sig över de andra och jag tar bort den bästa och mest betrodda. Inte bara för att det är årsdebut (gamla klassiska form slår klass) utan också för att Seedorf O.M.F. ibland kunnat vara svår från bakspår. Nu är det dessutom årsdebut och han kan bli för laddad. Då satsar jag hellre på andrahandaren King City som är ute efter revansch, har ett bra spår och tar tillvara på försprånget.

✓ DD-systemet 5 rader

DD-1: 6–8–10–3–2.

DD-2: 3 King City.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Så här långt har Rolex Bigi nästan (14 vinster på 29 försök just nu) vunnit vartannat lopp han ställt upp i.

DD-2: I fjol vann Seedorf O.M.F. hälften av sina starter. ­Totalt är det till och med aningen bättre, 57 i segerprocent.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Svårt att se Grainfield Ace missa ledningen, även om Dogge Sting väldigt gärna skulle vilja ha den.

DD-2: Då Ja el Tomcat har det bästa utgångsläget får ­Camelot Sisu, Pebbe Simoni och Leo on Line ursäkta.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel