Trav

Så här avgörs ödet för nationalarenan

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Sportchefen: ”Viktigaste frågan just nu”

Under torsdagen inleddes Svensk Travsports styrelsemöte.

På agendan: beslut om Solvalla ska få en egen tävlingsdag eller inte kvällstid..

Nu meddelar förbundet att man vill skjuta på beslutet – som väntas komma efter helgen.

Nationalarenan Solvalla har länge varit utan en egen tävlingsdag kvällstid och har under de senaste åren fått dela upp sina onsdagskvällar med andra banor då det körts Xpresstrav, med V86, med fyra avdelningar på vardera bana.

På torsdag har Svensk Travsports styrelse möte i Malmö och där ska tävlingsprogrammet för 2018 gås igenom, främst ska styrelsen ta beslut hur det blir på Solvalla framöver.

– Det är den viktigaste frågan just nu. Men jag har inga kommentarer innan styrelsemötet på torsdag, säger Solvallas sportchef Markus Myron till Trav365.

”Får inte ske”

Enligt generalsekreteraren Johan Lindbergs veckobrev ligger läget enligt följande: ”Styrelsen har nu fått tre alternativ att ta ställning till på torsdag”.

Han avslöjar inte vad, men det gör facktidningen Sulkysport.

Två av förslagen som styrelsen ska sätta tänderna i är att Solvalla får tisdagar som fast tävlingsdag i veckan, något som har kritiserats hårt av Jägersro, då de tävlar på tisdagar i dag.

– Vår utgångspunkt är att det inte får ske, säger Kerstin Peterson-Brodda till Travronden.

”Beslutet är vårt”

I det ena ”tisdagsförslaget” ska Solvalla fortsatt vara med och köra saxat Xpress-trav på onsdagar. I det andra byts Solvallas position ut mot andra banor.

Det tredje alternativet ska, enligt Sulkysport, vara att Solvalla får tillbaka sin onsdagskväll som fast tävlingsdag, utan saxade tävlingar.

Johan Lindberg tycker situationen är knivig.

”Beslutet är vårt. Och svårt”, skriver han i sitt veckobrev.

Under torsdagseftermiddagen meddelade Svensk Travsport att ett besked om tävlingsschemat för 2018 dröjer.

Förbundet väljer att förankra frågan i Förtroenderådet som som sammanträder under fredagen. Ett slutgiltigt beslut väntas tas under helgen.

”Beslutet kring tävlingsprogrammet 2018 inklusive Solvallas program och V86 Xpress engagerar många i travsverige. Svensk Travsports styrelse har lyssnat på de diskussioner som varit och väljer att ytterligare förankra frågan i Förtroenderådet innan beslutet fattas”, skriver de på sin hemsida.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!