Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Axevalla, fredag 21 juli.

DD 20.53 

TV4 Sport 21.30 

ATG Live 18.00

✓ DD-1

Rankning: 10–11–3–2–5–4–12–1–9–6–7–8.

Kommentar: Två av förhandsfavoriterna i E3-finalen för ston jagar revansch för galoppmisslyckandena i det ­loppet. Dibaba var mest spelad i det loppet och blir det igen. Från bakspår lär hon inte galoppera igen, någon osäker häst är hon verkligen inte. Vi garderar henne på V64 men det är mycket bra chans att hon bara är bäst från alla positioner och det är stor risk att det visar sig i efterhand vara helt fel att gardera. Vamp Kronos galopperade alltså också i E3-­finalen. Tog före det en mycket övertygande försöksseger.

Vi betalar även för två hästar på framspår. Vis Dell’Olmo har vunnit fyra av fem starter i år och när hon förlorade satt hon fast. Helloise Boko har varit lite sprinterbetonad men senast, första gången på barfotabalans, dansade hon ­undan även på medeldistans från ledningen. Repris?

✓ DD-2

Rankning: 4–1–2–3–6–8–9–5.

Kommentar: Dartagnan Sisu är svårslagen om han ­inte får trafikproblem på det ena eller andra sättet. Vi har vaga misstankar om att han kanske få det, ledningen tror vi i alla fall inte att han håller. Vi ger tipset till den som är vår spetsfavorit, Handsome Brad har inte vunnit ännu i år men han har varit bra varje gång och når han ledningen nu kan det ­vara hans tur. Stepping Spaceboy är intressant oavsett om han kommer till ledningen eller får en ryggresa. Umberto Axe fick stryk av Ferrari B.R. senast men slipper denne nu. Bvlgari Peak har vunnit sju av nio starter i år.

✓ DD-systemet 2 rader

DD-1: 10 Dibaba.

DD-2: 4–1.

Vem tar spets?

DD-1: Vi blir förvånade om inte Helloise Boko är snabbast från start. Eftersom de bästa hästarna har bakspår finns det ingen uttalad att släppa till för Helloise.

DD-2: Handsome Brad tar sig förbi Stepping Spaceboy. Dartagnan Sisu är inte långsam ut, men får svårt?

! Statistikvinnarna

DD-1: Dibaba.

DD-2: Dartagnan Sisu.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel