Trav

Delicious U.S. har fått komma hem

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Superstoet hemma på gården igen – efter akutoperationen

Delicious har fått komma hem till gården efter sin sjukhusvistelse
Delicious har fått komma hem till gården efter sin sjukhusvistelse

För en dryg vecka sedan kom chockbeskedet: superstoet Delicious slutar tävla efter att hon tvingats till operation.

Nu är hon hemma på gården igen – och ny väntar ett nytt kapitel i hennes liv.

– Hon är nöjd med att få vara hemma igen, säger hästens tränare Daniel Redén till Trav365.

Världsrekordstoet Delicious har under en längre tid dragits med kroniska magbesvär och har därför matchats väldigt lugnt av sin tränare Daniel Redén.

Även om hennes kroniska magbesvär var väl kända så kom det ändå som en chock för trav-Sverige i början av förra veckan då beskedet kom att Delicious karriär var över.

Inför en tilltänkt V75-start så drabbades hon av nya problem med magen och tvingades till operation.

– Det vi kan göra nu är att hoppas att Delicious klarar sig i livet, sa tränare Daniel Redén då.

Sedan dess har trav-Sverige hållit andan och följt Delicious-nyheterna noga och återigen har superhästen rest sig på nio.

Under torsdagskvällen fick hon komma hem från djursjukhuset och nu börjar, förhoppningsvis, en ny resa för Delicious som mamma.

”Förhoppningsvis börjar en ny saga”

– Det är skönt att få hem henne, dessutom är hon glad och pigg. Nu får hon bara stå på box och gå lite för hand, men hon är nöjd med livet och att få komma hem, berättar Daniel Redén för Trav365.

Vad händer nu?

– Hon lever ju med sin sjukdom och den är inte bra, men vi ska prova lite nya saker, vi har satt in en ny medicin på henne och vi provar den och ser om det ger effekt – vi hoppas det.

Vad säger du om det stöd som hon fått den senaste veckan?

– Det har varit stort, verkligen. Bara man skriver Delicious på Twitter blir det direkt mycket frågor, och man ser hur populär hon är. Det är väldigt tråkigt att hon måste sluta tävla, men alla sagor har ett slut och förhoppningsvis börjar en ny saga nu, med att hon förhoppningsvis ska lämna avkommor.

”Får bära fölet åt henne”

Med tanke på de magproblem som Delicious dras med så kommer hon inte själv att bära sitt framtida eventuella föl.

– Hon kommer att få embryotransfer, man plockar ut ett ägg från henne och sätter in i ett annat sto som bär hennes föl åt henne, det är flera som gjort så och det funkar bra, säger Daniel Redén och fortsätter:

– Det är dumt att riskera något, jag vill inte riskera hennes liv för något sådant här, det vore dumt. Hon har problem att ta upp näring, och ska hon ge näring åt ett föl blir det inget bra.

Delicious tog i sin karriär 29 segrar på 55 starter och sprang in drygt 6,5 miljoner kronor, dessutom noterades hon för trippla världsrekord

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!