Trav

”Lika överraskad som spelarna...”

TRAV

Vann med 60-oddsare på V75 – kan skrälla igen på söndag: ”Klart bättre än raden”

Förra lördagen knockade Kristian Lindberg de flesta V75-spelarna med skrällhästen Rambo Rivner.

På söndagen arrangerar Åmål Grand Slam 75 och då kan han överraska igen.

– Jag blir inte förvånad om Conrads Wilhelm är långt framme. Han är klart bättre än raden, säger Kristian Lindberg.

Kristian Lindberg driver ett mindre stall och syns inte så ofta i de större sammanhangen. De senaste veckorna har därför varit över förväntan för Åjängstränaren. Två gånger i rad har han ställt till det ordentligt för spelarna. Först ut var Edindy som vann Lördagsloppet på Åmål i mitten av juli till nästan hundra gånger pengarna och sedan lördagen på Axevalla då Rambo Rivner städade bort de flesta V75-kupongerna till drygt 60 gånger pengarna.

– Jag är faktiskt lika överraskad som spelarna. Det har stämt perfekt i loppen och sedan har hästarna varit riktigt bra för dagen.

Mer påpassad nu

I stallet står 18 hästar i blandad ålder och Kristian ser ljust på framtiden.

– Det ser ganska bra ut. Det är en del nya hästar på väg in, framförallt unga hästar och det är jättekul.

En av skrällhästarna startar på söndagen, Edindy (GS75-1) och den här gången kommer hon att vara betydligt mer påpassad av spelarna.

– Hon har svarat för två kanonlopp i rad. Hon är allround och visade senast att den långa distansen är inget som är till hennes nackdel. Edindy är medelsnabb från start och spår 5 på Åmål är ett av de bättre spåren på en 800-metersbana. Jag tycker att hon ska ses med vettig chans och hon kommer att tävla utan skor igen.

– Conrads Wilhelm (GS75-6) hade inte en tanke på att gå felfritt senast. Han känns fin i jobben och klarar distansen utan problem. I första hand måste ha sköta sig. Han har hög kapacitet och jag blir inte förvånad om han är med långt framme, säger Kristian Lindberg.

Joakim Brundin/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!