Trav

Åker 70 mil – för sitt första besök

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Aldrig tävlat (!) på Solänget – jagar V75-segrar: ”Tyckte det var dags”

Magnus Jakobsson gör den 70 mil långa resan från Karlstad till Solänget.

Det i hopp om att vinna V75.

– Jag tycker det var lämpliga lopp, därför gör vi den här trippen, säger han till Trav365.

På lördag avgörs V75 i Solänget. Det är jackpott på spelformen och 30 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Färjestadtränaren Magnus Jakobsson har aldrig tidigare tävlat på Solänget, men på lördag är det dags.

Han gör den 70 mil (enkel mellan Karlstad–Örnsköldsvik) långa resan för att starta 2 Magic Moves (V75-1) och 5 Fossens Bonus (V75-3) på V75.

”Stark och tål att gå”

– Jag tyckte det var dags att besöka Solänget, jag har aldrig varit där. Skämt åsido, jag tyckte det passade bra med propositionerna för mina hästar och därför gör vi den här trippen. Vi kommer att åka under fredagen, säger Magnus Jakobsson till Trav365.

Först ut av Magnus två hästar är Magic Moves i Klass II, fyraåringen kommer till start med fyra raka segrar och vinner han på lördag får han vad som i travspråk kallas ett staket i raden – det vill säga fem raka segrar.

– Han har gjort det jättebra på slutet, han har varit riktigt rejäl i loppen och vunnit från dödens, säger Magnus Jakobsson.

Hur ser du på lördagens uppgift?

– Utgångsläget blev bra, men han är inte så jättesnabb från start så han är inget spetsbud i varje fall, däremot är han stark och tål att gå så distansen passar bra.

Kommer du vara offensiv?

– Vi får se hur vi lägger upp det, det beror ju på tempo i loppet och sådär.

”Bra känsla för honom”

Sjuårige Fossens Bonus gör sin andra start i Gulddivisionen, i debuten i den högsta klassen näst senast på Hagmyren slutade han fyra. Senast vann han på 1.10,4 över kort distans på Åby.

– Han känns jättefin för dagen och var jättebra senast så där är nog formen på topp. Jag blev nöjd med utgångsläget på lördag och jag tycker uppgiften ser bra ut. Det är väl tre hästar i loppet som sticker ut, och det är Fossens Bonus, Shadow Woodland och Seedorf O.M.F.

Vem har du bäst känsla för?

– Fossens Bonus, jag har bra känsla för honom.

Några ändringar på någon av dina?

– Nej, det är bara Fossens Bonus som får tävla med skor om banan blir stum, annars tävlar bägge två som de gjort på slutet, säger Magnus Jakobsson.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!