Förhandlingarna mot Souloy har inletts

Foto: Förhandlingarna i dopningärendet kring stjärntränaren Fabrice Souloy inleddes i Oslo under tisdagen
TRAV

Livstids avstängning och 250 000 norska kronor i böter – alternativt två års avstängning och en miljon norska kronor i böter.

Det yrkade DNT på när förhandlingarna i dopningärendet mot stjärntränaren Fabrice Souloy inleddes i Oslo under tisdagen.

– Jag påstår att utgången är väldigt oviss, säger Fabrice Souloys advokat Staffan Uvabäck till Travronden.

Det var i fjol som skandalen rullades upp.

Flera topphästar hos den franske stjärntränaren Fabrice Souloy hade testats positivt för dopning – i samtliga fall handlade det om otillåtet höga halter av kobolt, så kallad bloddopning.

Bland annat fråntogs Un Mec d´Heripré sin tredjeplats i Elitloppet och Your Highness sin seger i Oslo Grand Prix.

Under tisdagen inleddes förhandlingarna i Oslo och DNT, Det Norske Travselskapet, yrkade via sin advokat Niels Kiaer på livstids avstängning och 250 000 norska kronor i böter, alternativt två års avstängning och en miljon norska kronor i böter.

”Omöjligt att bedöma”

Förhandlingarna i Oslo är beräknad att hålla på i minst två dagar och även ST, Svensk Travsport, ska föra talan mot Fabrice Souloy i Oslo och vad de yrkar på är ännu inte känt.

– Jag påstår att utgången är väldigt oviss, det är omöjligt att bedöma, sa Fabrice Souloys advokat Staffan Uvabäck till facktidningen Travronden inför förhandlingarna.

Fabrice Souloy har redan fått en ett år lång avstängning från det franska travförbundet, detta sedan hans topphäst Lover Face fastnat i ett dopningtest för knappt ett år sedan, även då handlade det om för höga halter av ämnet kobolt.