Finalfältet klart – de gör upp i Sweden Cup

Foto: Dessa nio gör upp i finalen av Sweden Cup, lilla Elitloppet
TRAV

Just nu avgörs Sweden Cup, tillika lilla Elitloppet, på Solvalla.

Trav365 rapporterar om de tre försöksloppen.

Lopp ett, lopp två och lopp tre under lördagen på Solvalla är försökslopp i Sweden Cup, där de tre främsta tar sig till final, en final som avgörs som lopp sju cirka klockan 15.18.

Förstapriset i Sweden Cup: 600 000 kronor.

Försök ett:

Vinnare: 2 Breidabliks Nubbe – Conrad Lugauer

Med till final: 5 Västerbo HighFlyer och 1 B.B.S.Sugarlight
Segertid: 1.09,5

Loppet: B.B.S.Sugarlight tog från sitt innerspår hand om ledningen i en våldsam öppning där första 500 meterna nåddes efter 1.08,0. Med drygt varvet kvar så fick han 3 Djali Boko och Lutfi Kolgjini utvändigt om sig, och sedan hölls tempot friskt uppe hela vägen. Varvet nåddes efter 1.08,9.

In mot upploppet började krafterna tryta för B.B.S.Sugarlight och när Djali Boko tröttnade utvändigt ledaren så fick 2 Breidabliks Nubbe och Conrad Lugauer luckan mitt på upploppet och kunde enkelt spurta till seger före en vasst avslutande Västerbo HighFlyer.

– Jag är överlycklig, han gick så bra som jag förväntat mig att han skulle göra. Han har visat tidigare att han har de här farterna i sig och när vi väl fick luckan så kände jag mig trygg upploppet ner. Jag kanske är för kaxig nu, men jag ryckte inte ens tussarna och han kändes stark hela vägen så det blir spännande i finalen, sa Conrad Lugauer.
Försök två:

Vinnare: 4 Ringostarr Treb

Med till final: 7 Spitcam Jubb och 6 Fire to the Rain

Segertid: 1.10,1

Loppet: Italienske Ringostarr Treb imponerade stort då han ledde runt om i det andra försöket i Sweden Cup. Tillsammans med Wilhelm Paal tog han hand om ledningen i en våldsam körning och första 500 meterna nåddes efter 1.05,8 och varvet efter tuffa 1.09,0. Trots det tuffa tempot loppet igenom så vann Ringostarr Treb enkelt, före överraskningen Spitcam Jubb som spurtade in som tvåa, före Fire to the Rain. Favoriten, Åke Svanstedts 1 Jato, fick visserligen vandra utvändigt ledaren sista varvet men var slagen redan i sista sväng och var en stor besvikelse.

– Robert Bergh testade mig verkligen i starten och det är kanske den tuffaste öppningen på ett lopp som jag varit med om, någonsin, och då är jag inte ung längre och har varit med om en del. Jag hade ändå god känsla och vi hade tillräckligt med krafter kvar för att vinna lätt. Det blir spännande i finalen nu för jag tycker han är starkare i år än i fjol, och jag tror vi hade vunnit Sweden Cup redan då om vi fått luckan, sa Wilhelm Paal.
Försök tre:

Vinnare: 2 Volstead

Med till final: 6 Buzz Mearas och 7 Trendy O.K.

Segertid: 1.09,7

Loppet: Det blev, som i de två tidigare försöken till Sweden Cup under lördagen, en våldsam inledning på loppet. Adrian Kolgjini försökte försvara innerspåret med 1 Quick Fix, men 5 M.T.Insider tog sig förbi in mot första sväng, för att kort senare galoppera. När M.T.Insider galopperade tog 6 Buzz Mearas över ledningen, och fick Quick Fix i rygg. Första 500 öppnades efter 1.07,0 och varvet nåddes efter 1.10,1. Quick Fix kunde ingenting från rygg och segern stod istället mellan ledande Buzz Mearas, dödenstravande 2 Volstead och vasst avslutande 7 Trendy O.K. Den här trion möttes på linjen, men Volstead fick nosen först och vann.

– Det var stenhårt i mål, men vi hade turen med oss och fick nosen först. Det har varit väldigt härliga lopp så här långt och det är bara att hoppas att det fortsätter. Det blev en snabb öppning på loppet och även om Volstead fick göra jobbet sista 800 utvändigt ledaren så passade det oss bra, då han är stark. Det blir en bra final, men han är bra själv också och ska vara med och kämpa om det, sa Örjan Kihlström.

Så avgörs finalen i Sweden Cup:

När: Lopp sju, cirka 15.18

Distans: 1 640 meter autostart

Förstapris: 600 000 kronor

1) Breidabliks Nubbe

2) Volstead

3) Ringostarr Treb

4) Västerbo HighFlyer

5) Spitcam Jubb

6) Buzz Mearas

7) Trendy O.K.

8) Fire to the Rain

9) B.B.S.Sugarlight