”Det skulle ses som en stor ära”

TRAV

Idéerna som ska förändra- och förbättra spelformen V75 Chefen: ”Det tror jag jättemycket på”

1 av 3 | Foto: Markus Myron, sportchef på Solvalla.

Gör V75 tydligare, öka antalet finaler – och kör alla finaler på Solvalla i Stockholm.

Det är flera proffstränare och Solvallas sportchef Markus Myrons drömidéer:

– Det skulle ses som en stor ära att ha det förtroendet av trav-Sverige, säger Myron till Trav365.

Tävlingsschemat för 2017 spikas snart.

Därför vill några av landets proffstränare, Stig H Johansson, Per Lennartsson, Per Linderoth, Joakim Lövgren, Peter Untersteiner, Roger Walmann och Solvallas sportchef utveckla spelformen V75, som är spelbolagets ATG:s största spelform och flaggskepp.

I en insändare (som du kan läsa i dess helhet här nedan) går de igenom vilka punkter de vill förbättra- och förändra på V75.

Gör försöken tydligare

Öka antalet finaler

Kör alla V75-finaler på Solvalla

”Jättebra för sporten”

– Kombinationen sport och spel tror jag jättemycket på. Det har ju visat sig vara ett framgångsrecept. Spelet är inte bara nummer, man har ett intresse för vad man spelar på inom travet. Genom att göra tävlingsserien mer tydlig och få den ännu mer intressant, där det blir en närhet mellan försök och final, så det blir mer begripligt- eller greppbart, så tror jag att intresset för V75 som en sportslig företeelse också ökar. Det är jättebra för sporten framförallt, men även spelmässigt, säger Markus Myron till Trav365.

”Välkomnar det med öppna armar”

Som sportchef på huvudstadsbanan Solvalla vill naturligtvis Markus Myron att alla V75-finaler ska gå på just hans bana.

Men det har även varit en självklarhet för proffstränarna med licens på andra banor.

– För Solvallas skull, som arrangör, så välkomnar jag det med öppna armar om vi kan arrangera alla V75-finaler. Det skulle ses som en stor ära att ha det förtroendet av trav-Sverige.

– Vid flera tillfällen när man pratar med hästägare/tränare säger de att det är speciellt att komma till Solvalla, lite extra när det är en fin tävlingsdag. Det är vi stolta över och vill värna om. Det jag tycker varit extra kul med de tränarna som inte är Solvallatränare men ändå ställt sig bakom insändaren är att det har varit en lika stor självklarhet för dem också, med alla finaler på Solvalla, säger Myron.

Här nedan kan du läsa hela insändaren om förändringar- och förbättringar på V75

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel