”Det är bästa spiken i kväll”

TRAV

Var hjärnan bakom lördagens storvinst – nu vägleder han mot jackpotten på V86

Foto: Gustaf Björck

Jackpott på V86 i kväll med elva miljoner kronor till en ensam vinnare.

Gustaf Björck, hjärnan bakom lördagens miljonvinst till Hedlunds Tobak i Vällingby, bjuder på sina bästa tips.

– Mellby Collector är bästa spiken, säger han till Trav365.

Det jublades friskt i Vällingby i lördags – och det jublas fortfarande.

Anledningen: Hedlunds Tobak spelade in 7,1 miljoner kronor på V75 – i särklass mest i hela landet.

Hjärnan bakom systemet var Gustaf Björck, 36, till vardags på spelvärde.se.

Det här var inte första gången som Björck spelade in miljoner till Hedlunds Tobak i Vällingby, tidigare har han satt system värda både tre och sex miljoner kronor.

Under onsdagskvällen är det jackpott på spelformen V86 från Solvalla – där en ensam vinnare kan ta hem elva miljoner kronor.

Gustaf Björck bjuder på sina bästa tips.

”Mycket roligare”

– Det är flera vänner som är med på det systemet hos Hedlunds Tobak och som köpt andelar där i flera år, och det är otroligt roligt när det blir en sådan här vinst, säger Gustaf Björck om lördagens ”miljonregn” och fortsätter:

– Det låter som en skröna att det är roligare och vinna pengar tillsammans, men det är faktiskt så. Det är så otroligt mycket roligare än att vinna själv.

Det här var inte första gången du spelade in miljoner till Hedlunds Tobak?

– Nej, det stämmer. Tidigare har det varit en vinst på tre miljoner och en på sex miljoner, men det var några år sedan så det är kul att det kom igen. Vi har givetvis vunnit några vinster på sexsiffriga belopp däremellan, men det har varit tre storvinster.

”Generellt en bra grej”

Tre vinster i miljonklassen med några års mellanrum, det är inte fy skam. Hårt arbete ligger bakom, enligt Björck.

– Jag har jobbat med trav i 15 år och lägger ner väldigt mycket tid, trav är aldrig lätt och man får vara ödmjuk, men chanserna att vinna stort ökar mycket med hårt arbete.

Vad lade grunden till storvinsten i lördags?

– Spiken på Get A Winner (8%), det var en häst som jag trodde på redan i början av veckan och vi spikade även den på Spelvärde.

Varför trodde du så mycket på den, som sjätte mest spelad i loppet?

– Den gick jättebra i sin comeback på Axevalla, och det är generellt en bra grej, hästar som fått lopp i kroppen och gjort det bra. Man behöver inte vinna i sin comeback som Get A Winner gjorde, man kan ha suttit fast eller något, men generellt är det en bra grej att ta med sig i starten efter. Det handlar också om en bra häst i grunden som körts av lite mindre bra kuskar, och som nu hade en bra kusk bakom sig.

Bästa tipsen

I kväll är det jackpott på V86 från Solvalla, bästa spiken, enligt Björck, tränas av Roger Walmann och körs av Kenneth Haugstad.

– 6 Mellby Collector (V86-5) ska troligtvis tävla i jänkarvagn för första gången i kväll, jag tycker det är bästa hästen i fältet och det är också klart minus på värsta motbudet Talassio som ska tävla med skor.

Har du något drag?

– 13 Part Two (V86-7), det är en bra häst som körs av Björn Goop för första gången i kväll och just Björn Goop går bra på Risto Airaksinens hästar, han har vunnit fyra av de tio senaste gångerna som han kört för honom. Utgångsläget för Part Two med springspår på tillägg i kväll är också bra och de kommer hamna fint till direkt, säger Gustaf Björck.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Spel

Trav