Travets avtal med staten förlängs

Foto: Hans Ljungkvist
TRAV

Trav- och galoppsporten skriver ett långt avtal med staten.

Avtalsperioden gäller från och med den 1 april 2016 till den 31 december 2018.

– Men skulle någon särskild händelse avsevärt förändra bilden har vi nu i avtalet skrivit in rätten att med tre månaders varsel säga upp avtalet, säger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist.

Staten utreder just nu den svenska spelmarknaden.

 Ansvarig är civilminister Ardalan Shekarabi som har målsättningen att riksdagen ska besluta om att införa ett licenssystem under våren 2018, före riksdagsvalet. En omreglerad spelmarknad kan därmed sjösättas med start år 2019.

Med den informationen i ryggen så skriver alltså trav- och galoppsporten ett nytt, långt, avtal med staten.

Avtalsperioden gäller från och med den 1 april 2016 till den 31 december 2018.

– I utredningsdirektivet slås fast att trav- och galoppsporten kommer att bli en del i en omregleringen av spelmarknaden och att allmännyttiga ändamål som till exempel travsporten ska bevaras i så hög utsträckning som möjligt. Det är oerhört viktigt besked för vår del, kommenterar Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist i ett pressmeddelande.

Kan säga upp avtalet

Men som en säkerhet har det skrivits in i avtalet att trav- och galoppsporten kan riva överenskommelsen med kort varsel.

– Skulle någon särskild händelse avsevärt förändra bilden har vi nu i avtalet skrivit in rätten att med tre månaders varsel säga upp avtalet, säger Ljungkvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Galopp

Spel