Sportbladets V64-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V64-lopp på ÅMÅL.
Söndag 31 juli.

V64-1

Rankning: 2–3–1–6–12–5–8–10–4–11–9–7.
Kommentar: Bella Jaam har bästa spetschansen (utmanas
främst av Bellflower). Spetshästarna gynnas ytterligare när det 800­metersbana. Saint Mathilda har tre raka segrar. Man ska
göra för mycket av det, men ett bevis för toppform är det ju onekligen. Lottie Palema bör sluta i striden om hon inte blir fast. Bellflower är som sagt var startsnabb. A La Partenza började karriären bra. Har inte fått tlll det på ett tag men vi kan inte avfärda henne trots det och spåret.

V64-2

Rankning: 6–3–5–8–7–10–9–2–4–12–11–1.
Kommentar: Ett jämnt kallblodslopp som det inte behöver vara fel att gardera i och då bör man nog ha med så många som sju hästar för att känna sig mer eller mindre säker. Men vi jar en klar tanke,
och det är att Prins Odin N.O. ska ta sig till ledningen och hålla hela vägen. Det är lång distans och det ökar inte hans segerchanser, men ledningen är ändå ledningen och kallbloden har generellt lite svårare att avgöra bakifrån än vad varmbloden har (hade?).

V64-3

Rankning: 7–3–6–4–1–8–5–2.
Kommentar: Först och främst vill vi välkomna Carelin tillbaka till banan. Det är märkligt hur fort alla fina hästar faller i glömska, men vi blev glada när vi såg Carelins namn i startlistan. Däremot tror vi inte att han vinner sin comeback. Främst för att han får svårt att försvara ledningen. Därefter är det väl troligt att hans tränare och kusk ger honom ett snällt lopp för att bygga upp Carelin inför kommande upp­ gifter. Tipset får Naglo’ del Nord som spurtade ner bättre hästar än dessa senast. Det som talar emot honom nu är, mer än motståndet, det dåliga utgångsläget över den korta distansen. Underpaid Hanover har ingen toppform men bör duga långt i det här gänget ändå. Mon Petit Cheval kan bli underskattad. Democrat lär fronta.

V64-4

Rankning: 3–9–1–5–4–12–6–7–8–2–11–10.
Kommentar: Fancy Flair är startsnabb men inte spetsberoende. Formen är bra. Zootaren är inte att lita på, men har för sammanhang­ et rätt så bra kapacitet. Friend of My Heart är svårbedömd. Start­ snabb och fin från ledningen för tre starter sedan men klart sämre från den positionen senast. Håller han spets på 800­metersbana?

V64-5 & V64-6 – se DD-1 & DD-2.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

V64

Trav

Spel