TV4-profilen får väckas – av mormor

Publicerad 2016-11-28

Här får TV4-profilen väckas inför sitt jobbpass – av 76-årige mormor Margaretha Lundström

Här får Margaretha Lundström, 76, väcka sitt barnbarn – TV4-profilen Matteus Lillieborg, 28, när han ska iväg till jobbet.

Hon väcker honom med framdukad frukost och strukna samt vikta kläder.

– Hon väcker mig alltid sådär, skrattar Matteus Lillieborg till Trav365.

Matteus Lillieborg

Det var under söndagseftermiddagen som TV4-profilen Matteus Lillieborg postade en video på sin Twitter.

Videoklippet visar hur hans mormor Margaretha Lundström väcker honom en tidig lördagsmorgon innan han ska ta flyget till Solänget för ett arbetspass med V75 Direkt i TV4.

Klippet blev en stor succé på det sociala verktyget och fick massor med retweets, likes och kommentarer.

Nu berättar Matteus Lillieborg, som så sent som för två veckor sedan kallades den mest lysande stjärnan i travmedia av journalistprofilen Lennart Persson, om det uppmärksammade klippet.

”Känns som folk inte känner igen sig”

– Jag bodde ju hos min mormor i ungefär två år i samband med att min lägenhet renoverades, och hon väckte mig alltid på det där sättet, det är så hon väcker folk, berättar Matteus Lillieborg till Trav365 och fortsätter:

– Jag har alltid lite svårt att komma upp på morgonen, så det är så hon brukar få göra.

I klippet säger hon att frukosten står framdukad?

– Jajamen, kaffe, eller slurre som hon kallar det, stod framme tillsammans med nybakta mackor och yoghurt med honung och allt möjligt. Kläderna mina var också vikta och strukna och allting, berättar Matteus.

Klippet som du postade på din Twitter fick många glada tillrop och reaktioner, varför tror du att det är så?

– Jag vet faktiskt inte, men det känns som om folk inte känner igen sig i det där. Men om jag blev morfar hade jag nog också varit rätt nöjd om mitt barnbarn bodde hos mig. Hon är ju 76 år och har inte så mycket att göra och hon tycker det är roligt att väcka mig, styra frukost och sådär, det är en väldig grej för henne.

Skickar sms – i tv-sändningen

Mormor Margaretha gillar inte bara att väcka Matteus om morgonen, hon är också hans största fan och följer hans tv-sändningar noga.

– Jajamen, då sitter hon alltid framför tv:n. Sedan kommer det alltid något sms, allt från att jag ska kamma håret, rätta till kragen, till att jag verkar pigg i dag. Är det kallt ute så brukar jag också få ett sms om att jag inte ska glömma långkalsongerna, säger Matteus Lillieborg och fortsätter:

– Nu har hon även lärt sig att gå in på ATG.se, så nu går hon in där och kollar upp allting. I dag körde till exempel Clara (Clara Jonasson, Matteus Lillieborgs flickvän reds. anm) på Halmstad och blev trea i två lopp och det hade hon koll på.

Matteus Lillieborg och Clara Jonasson har även fölston, som Margaretha Lundström är väldigt involverade i.

– Hon är mycket involverad i fölstona och hon tycker det är kul, vad de gör om dagarna, om de har ätit, och om de har varit ute. Hon har döpt den första fölungen efter min morfars pappa, så den första fölungen heter nu Harald, säger Matteus Lillieborg.