”Han förlorar inte det här loppet...”

Publicerad 2016-11-29

Tränarens kaxiga tips – tror stenhårt på egna favoriten: ”Har varit fantastiskt fin”

Casanova Sisu blir en av storfavoriterna på V86.

Tränaren Markus Pihlström tror stenhårt på sin häst.

– Han förlorar inte det där loppet, säger Sundsvallstränaren.

Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Bergsåker och på den nordligare av de två banorna laddar hemmatränaren Markus Pihlström med sex hästar. Hans hetaste segerbud kommer redan i den första avdelningen.

– Casanova Sisu (V86-1) har varit fantastiskt fin på slutet. Han har hittat växlar som jag hela tiden har hoppats skulle finnas och de finns där nu, säger Pihlström.

Casanova Sisu ståtar med tre raka segrar och från ett bra utgångsläge, spår tre bakom startbilen, har hästen goda möjligheter att förlänga segersviten.

– Han har inte gått sig trött någon gång på slutet och jag var supernöjd med honom i dagens jobb. Han kändes helt fantastisk.

Vad tror du om chansen?

– Han förlorar inte det där loppet. Som han känns för dagen skulle han kunna runda det där gänget från positionen som sistahäst.

”Jätteplus för honom”

Markus Pihlström är optimistisk även inför finalen i Bergsåkersmästarna. Där har han två treåringar som jagar segerchecken på 125 000 kronor.

– O.P.’s Fabulous (V86-3) är en lovande häst som inte är riktigt färdig, men han börjar bli riktigt fin och vi tror mycket på honom inför nästa år.

O.P.’s Fabulous har vunnit 6 av 15 starter så hår långt och kommer närmast från seger över opassande kort distans.

– 1 600 meter är inte hans distans. Han hade låg puls och blåste knappt efter loppet senast. Att det är lång distans nu är ett jätteplus för honom och han är min näst bästa chans i omgången.

Mellby Entre (V86-3) är med i samma lopp. Senast slutade han fyra bakom sin stallkamrat.

– Han spurtade bra och skulle det gå att köra barfota runt om är det klart positivt för honom. Men han rör ändå inte O.P.’s Fabulous utan kan vara trea-fyra.

”Gillar årstiden”

Ytterligare tre hästar från stall Pihlström är med inom ramen för V86-spelet och en av dem har potential att skrälla enligt tränaren.

– Power Parks (V86-5) gör det bra men går nu ut i ett alldeles för tufft lopp och är inget för streckspelarna.

– Fonzan Sund (V86-7) var den efter Casanova Sisu som var finast i dagens träning. Hon gillar den här årstiden och hon kan vara ett väldigt roligt streck på V86, för där är det form på grejerna, det kan jag lova.

– Magic Number (V86-7) är en väldigt svår häst att hålla fräsch. Nu är hon uppfräschad och då kan hon göra några bra lopp, men normalt slår hon inte Fonzan Sund och det är bra om hon tjänar pengar.

Ola Johansson/Kanal75