”Jag trodde inte att det var sant”

TRAV

Marie Ahlstrand i Västerås satte alla rätt på V75 – och spelade in 3,5 miljoner kronor

Foto: Marie Ahlstrand hos Coop Forum i Västerås med kollegan Pekka Pullinen.

Marie Ahlstrand hos Coop Forum i Västerås spelade in 3,5 miljoner på V75 – men trodde inte att det var sant.

Hon fick in en reserv i sista loppet och satte alla rätt.

– Jag förstod först på söndag att det var på riktigt när jag körde ner min bong i kassan på jobbet, säger hon.

Det blev miljonregn runt om i landet under lördagen då V75-spelet gästade Momarkens travbana i Norge.

En av de större vinsterna gick till Coop Forum i Västerås där Marie Ahlstrand, spelansvarig i butiken, prickade in alla rätt och spelade in 3,5 miljoner kronor.

Inför den här lördagen hade hon tänkt om helt när hon gjorde andelspelet till butiken

– De spikar som många trodde på struntade jag i. Jag garderade de loppen istället. Jag chansade på en spik, 10 Fridericus i V75-4. Många av de stora favoriterna hade inte gått så mycket utan hade haft ett längre uppehåll. Momarken har ett längre upplopp och där kan det hända mycket. Och det märkte vi ju. Det blev målfoto flera gånger.

– Sedan i sista loppet fick jag in andra-reserven. Jag hade två strukna hästar i det sista loppet så då gick båda reserverna in. Så det var tack vare det som vi fick sju rätt. Det var ren tur.

Fick ringa en kompis

Men först fattade inte Marie att hon hade satt alla rätt och skapat miljonregn till kunderna i butiken.

– Jag trodde att jag sprack i sista loppet. Jag var in och rättade med rättningskoden, då stod det sju rätt. Men jag var tvungen att ringa en kompis och kolla om båda reserverna gick in. Sedan kollade jag på söndag morgon när jag kom till jobbet för att få det bekräftat igen. Jag trodde inte att det var sant. Jag ville ha det svart på vitt. Jag förstod först på söndag att det var på riktigt när jag körde ner min bong i kassan.

Varje person som köpt en andel kan nu hämta ut 107 000 kronor.

– Det är helt otroligt. Det är så kul att kunna ge kunderna något. Jag har tippat länge och nu äntligen har jag fått in en storvinst. Skam den som ger sig.

– Jag har stamkunder som köper en andel varje vecka så jag hoppas att de har köpt även denna vecka. Jag hade själv en andel, så nu kommer jag köpa en ny bil.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västerås

V75

Spel