”Jag ser Nuncio som självklar i Elitloppet”

TRAV

Solvalla-chefen: ”När tiden är mogen får jag agera”

1 av 2 | Foto: Nuncio tillsammans med sin tränare och kusk Stefan Melander.

Efter Nuncios uppvisning på Solvalla vill travfansen se hästen i Elitloppet.

Sportchefen Markus Myron avvaktar med inbjudan.

– Men naturligtvis ser jag hästen som självklar i Elitloppet, säger han.

Stefan ”Tarzan” Melanders stjärna hade show på Solvalla under onsdagskvällen då hästen vann på ett strålande sätt i årsdebuten.

Hästen segrade på tiden 1.10,7 – joggandes. Vilket är Sveriges snabbaste segertid i år.

Direkt började snacket om att se Nuncio i Elitloppet och vem skulle kunna slå honom.

Trav365 når Solvallas sportchef Markus Myron över telefon dagen efter loppet och han är lyrisk.

– Det var kul att se hästen så fin. Han har utvecklats under vintern. det var mer massa och han var så rejäl. Det är underbart att se honom – man blir så glad bara av att se honom på banan.

”Vi pratade inget om Elitloppet”

Men ännu har han inte delat ut någon Elitlopps-inbjudan till ”Tarzan” och Nuncio.

– Jag och Stefan pratade lite efter loppet och han var också jättenöjd med sin häst. Vi pratade inget om Elitloppet den här gången.

– Mina tankar är så här; hästen är ett fenomen så jag har svårt att tro att det skulle finnas 16 hästar som är bättre än Nuncio när det är dags för Elitloppet. Jag ser hästen som självklar om han är i form, frisk och kry. Samtidigt får man respektera att människor är olika och har olika förhållningssätt. En del vill ha en tidig inbjudan så att de vet vad som gäller, men jag vet sedan förra året att Tarzan inte är så jätteförtjust i att göra utfästelser och vill gärna hålla det öppet och låta hästen bestämma. Istället för att då hålla på och springa med en rosa biljett direkt efter loppet är det bättre att Stefan och jag låter tiden gå och vi får ha en dialog. Vi tar en dag i taget.

– Men naturligtvis ser jag hästen som självklar i Elitloppet om han är i den författningen som man förväntas att han ska vara. Men allt kan hända med hästar, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla

Elitloppet

Trav