”Så här stort tryck har vi aldrig haft”

TRAV

SprinterMästaren i Halmstad närmar sig

1 av 2 | Foto: Halmstadtravet under SprinterMästaren

SprinterMästaren i Halmstad.

Då invaderas staden av travfans.

– Trycket i år är större än någonsin, säger Rene Jensen, sportchef på Halmstadtravet, till Trav365.

Foto: Rene Jensen, sportchef på Halmstad

Vecka 27.

Det är en helig vecka för många travfans.

Anledningen: SprinterMästaren i Halmstad.

Det är inte bara travet under torsdag och lördag den veckan som lockar.

Tylösand, restaurangen Salt, sol och bad – lockar också.

Fjolårets succéväder under SprinterMästarveckan har gjort att trycket i år är större än någonsin.

Trav365 har tagit pulsen på Rene Jensen, sportchef på Halmstadtravet, veckan innan ”festen” sparkar igång.

”Glad vi gick tillbaka”

– Jag upplever större tryck i år än vad jag har gjort tidigare, så här stort tryck har vi aldrig tidigare haft, och då har inte ens startlistorna kommit, säger Rene Jensen till Trav365.

Vad beror det massiva intresset på?

– Samarbetet som vi har med Tylösand och Halmstad som sommarstad är populärt, och folk har lärt sig att man måste vara ute i god tid. Det fantastiska väder som var i fjol gör säkert sitt också, säger Rene Jensen och fortsätter:

– Jag tycker också att vi har landat rätt med att tävla torsdag och lördag, och jag är glad över att vi gick tillbaka till det, efter att under en period provat att tävla torsdag, fredag och lördag. Vi hade bra lopp och bra kvalitet under alla tre dagar, men det var färre i publiken och bland de aktiva som ville ha trav tre dagar i följd. Vi har gjort rätt som tagit bort fredagen, då kan folk sola, bada, spela golf eller vad som faller de i smaken, det är en del av hela det här evenemanget.

Mindre lopp på lördagen

Blir det några nyheter i år?

– Nej, inte direkt. På torsdagen kör vi visserligen 14 lopp mot 15 i fjol, och på lördagen kör vi 13 lopp istället för 15 i fjol. Anledningen till att vi kör två lopp mindre på lördagen är den nya starttiden av V75, det blir för sent om vi ska köra 15 lopp. Nu går sista loppet vid 19.30 på lördagen, och det tycker vi är lagom, säger Rene Jensen och fortsätter:

– Annars tycker vi att vi har hittat vårt sätt att arbeta kring den här veckan, och vi fortsätter på den inslagna linjen och försöker istället förbättra de bitar som vi redan har. Torsdagen är det mer fokus på sporten, och lördagen är det lite mer fokus på den breda publiken. Vi vill inte börja experimentera med något som fungerar, och med något som omgivningen verkar uppskatta och gilla.

”Kan inte mer än fylla hotellen”

Med några dagar kvar till vecka 27, hur ligger ni till?

– Vi ligger bra till, tycker jag. Vi satte oss precis ned här på kontoret över en kopp kaffe och sa att vi känner att bitarna börjar falla på plats. Vi ligger bra på det.

Nytt för i år är Halmstadstravets arbete till det lokala folket, Rene förklarar.

– Trav-Sverige har koll på den här veckan, de vet om det och de vet vad man får, och vi kan heller inte göra mer än att fylla hotellen och campingarna, så för att locka de där extra besökarna så har vi vänt oss till dem som bor i närområdet. Vi har tidigt varit ute med marknadsföring och vi kommer ha flygreklam med start redan på lördag, för att få upp intresset hos dem som bor i närheten.

En ständig följetong över den här veckan är vädret, hur pass väderberoende är ni?

– Ska du upp i över 10 000 besökare måste du ha bra väder, för inomhuskapaciteten räcker kanske till 5 000 om du trycker ihop dig. Det är klart du måste ha vädret med dig, men det behöver inte vara 30 grader och sol som i fjol. Det är klart skillnaden mellan succé och inte succé är vädret, men bara det inte ösregnar konstant så är det okej. Vädret är heller ingenting vi kan påverka, även om vi skulle önska att vi kunde göra det, säger Rene Jensen.