Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Lindesberg.

Spelstopp: 19.20

TV12: 19.00

ATG24: 18.00

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Det mesta talar för en favoritseger i inledningen.

Tipsettan

Well Done la Marc åkte på årets första förlust senast. Men det var i ett av elitlopps­helgens mest minnesvärda lopp där Copi­made och Le Miracle gjorde upp i en härlig duell. De två ser ni senare under kvällen i V86-7, men Welll Done la Marc är kvar i en lägre klass och fick dessutom ett passande startspår då han är snabb ut. Det ser ut att bli tidig ledningen och sedan vågar nog ingen försöka utmana Björn Goops sto.

Motbuden

Beatinathedevil F. har form att utmana tipsettan, men måste också ha en del tur och hitta ut från sitt innerspår. Kulani var duktig vid dödensvinst senast.

Skrällbudet

Royal Starlight har nu två lopp i kroppen och var duktig senast då hon vann säkert.

Spetsbudet

Well Done la Marc.

! Statistik­vinnaren

Well Done la Marc.

✓ V86-2

Loppet

Lågklassigt sto- och lärlingslopp.

Tipsettan

Bambi Rozz har något som för många andra här känns avlägset, nämligen form. Dessutom körs hon av kanske fältets skarpaste kusk.

Motbudet

Fly by Elly har gått hyfsat varje gång på slutet.

Skrällbudet

Jaccie har fått lopp i kroppen.

Spetsbuden

Samanta Frost och Jaccie duellerar.

! Statistik­vinnaren

Il Mio Dea.

✓ V86-3

Loppet

Några fina treåringar möts över kort distans.

Tipsettan

Lubeck har gjort fina insatser på slutet och i senaste loppet gick han delvis i dödens på fine Comanche Moon. Denne kunde han trots det tuffare löpningsförloppet plocka ner, men på mållinjen blev han slagen av en smygkörd Policy of Truth, alltså hingsten som i helgen vann en E3-final på Sundbyholm. Något sådant potent motstånd döljer sig inte riktigt här, men nu gäller sprinterdistans och frågan är om det är en fördel än så länge. Lubeck har inte visat någon direkt startsnabbhet och det finns risk för ett offensivt upplägg igen.

Motbudet

The Patriot ser ut att vara en trevlig häst och niondespåret behöver inte vara en fälla.

Skrällbudet

Ural biter nog ifrån sig bättre över sprinterdistans.

Spetsbudet

Ural är riktigt kvick iväg.

! Statistik­vinnaren

Lady Muscles.

✓ V86-4

Loppet

Fjolårets elitloppsvinnare ska försöka rädda sin heder. En passande uppgift för Magic Tonight, så upp till bevis!

Tipsettan

Västerbo Highflyer är den dugliga V75-hästen som i Daniel Redéns omtalade lerrakbana hittade modet och löpglädjen för att höja sig flera snäpp och börja tävla mot eliten – med ett mycket gott resultat dessutom! Senast, i Kalmarsundspokalen, fullkomligt flög han fram över upp­loppet och var helt klart den häst som gick snabbast till slut. Det var ett trevligt formintryck som vi tar med oss till denna start och även om Västerbo Highflyer inte vinner så ofta så är det svårt gå emot honom i tipsen. Slipper han bara dödens bör han få en bra resa och då vet vi att spurten biter bra.

Motbudet

Om tipsettan lyser av form så är statusen på Magic Tonight betydligt mer oklar. Fjolårsvinnaren av Elitloppet har efter den miserabla USA-turnén inte hittat tillbaka till självförtroendet som krävs för att ha framgång på den nivå han befinner sig. Han har sett spänstig och fin ut och serverats snälla lopp, men ändå har inte något formintryck infunnit sig. Det kan vara så att det nu är dags, att tränaren Roger Walmann och kusken Kenneth Haugstad vill slå in det smash­läge som Magic Tonight faktiskt bjuds på här. För bättre läge och förutsättningar kan han ju inte få. Från spår ett bör Magic Tonight kunna spetsa och från ledningen har han vunnit sex av åtta lopp i Sverige. Men då måste så klart både form och viljan finnas, och det kvittot väntar vi på nu.

Skrällbudet

Opitergium inledde sin karriär som ett stort löfte och radade upp segrarna. Sedan tog karriären en vändning och resultaten blev inte alls lika muntra. Nu, i regi Robert Bergh, verkar han kunna hitta till­baka till sitt forna jag och då har han mycket ogjort på tävlingsbanorna. 

Spetsbudet

Många startsnabba här, men Magic Tonight bör kunna hålla ut samtliga.

! Statistik­vinnaren

Magic Tonight.

✓ V86-5

Loppet

En tysk kavaljer bjuder upp. Vi följer med i dansen.

Tipsettan

Let’s Dance D.E. är en läcker häst som hittat en härlig formtopp. För visst var det väl bara det hårda löpningsförloppet senast som gjorde att han tappade orken till slut och inte en begynnande nedåtkurva på formen?

Under elitloppshelgen var han grymt bra då han vann en överlägsen vinst på en topptid. Fem av hans sju segrar är tagna över kort distans och nu är det medeldistans, det oroar en liten bit. Men å andra sidan kan han här enkelt komma till ledningen och få fuska bort en bit av loppet. Motståndet, med några få undantag, skrämmer föga och segerchansen är god.

Motbudet

Clara R.C. var mycket duktig i senaste starten och blev avslagen på mållinjen av favoriten Ni Talar Bra Latin efter ett tufft löpningsförlopp. Formen verkar

vara i stigande.

Skrällbudet

Yes We Can har gott kunnande i grunden men har haft svårt att visa det på sistone. Nu har han fått en lång paus och kan vara på hugget igen.

Spetsbudet

Let’s Dance D.E. är snabb ut.

! Statistik­vinnaren

Clara R.C.

✓ V86-6

Loppet

Klurigt långlopp som kräver streck.

Tipsettan

Mellby Charmören har gott kunnande för sin nuvarande klass. Senast vann han mycket behagligt trots att han bröt ut och ville hem till stallet i ingången till sista sväng. Starten är ett litet frågetecken med ett klurigt fjärdespår.

Motbuden

I stort sett resten av fältet platsar här.

Skrällbudet

Digger Lord med Örjan.

Spetsbudet

Carro’s Girl.

! Statistik­vinnaren

Bound for Glory.

✓ V86-7

Loppet

Vilket lopp! Åtminstone två av dessa hästarna kommer att gå rakt upp i eliten.

Tipsettan

Copimade eller Le Miracle? Bägge två hade varit säkra spikar, om de sluppit att möta varandra. När de nu tävlar i samma lopp avgör läget till Copi­mades fördel. Men å andra sidan kanske Le Miracle ändå hinner före Copimade fram till den troliga ledaren New Muscle Ås och då har Le Miracle plötsligt en fördel. Vem av Copimade och Le Miracle som vinner är svårt att säga, men att det blir någon av dessa två känns ganska säkert och vi låser loppet på två streck. 

Motbuden

Le Miracle lever verkligen upp till sitt namn. Endast två gånger har han förlorat, en av de gångerna var när han mötte just Copimade under elitloppshelgen på Solvalla. Får han revansch nu?

Skrällbudet

New Muscle Ås får ett fint lopp, antingen i ledningen eller i rygg på någon av favoriterna.

Spetsbuden

Copimade kan öppna bra, men kan nog inte hålla ut New Muscle Ås om han laddas av. Vem av Copimade och Le Miracle är sedan först fram för att få överta?

! Statistik­vinnaren

Le Miracle.

✓ V86-8

Loppet

Fint klass I-försök där vi tror att en häst leder loppet varje meter.

Tipsettan

Enjoy Boko jagar fortfarande första års­segern och myckettalar för att den kommer nu. Hon har fått ett mycket passande spår och det krävs nästan något övernaturligt för att hon inte ska ta ledningen. På Lindesberg är kurvorna något snäva och ledningen är en än större fördel än vad det är på andra banor. Enjoy Boko är i god form och de värsta motståndarna har betydligt sämre spår. Vi spikar.

Motbuden

Montreal står mycket fint inne i klassen och kan segerstrida trots spåret. Tobacco kan mycket.

Skrällbudet

M.T.Joinville är orutinerad men lovar mycket.

Spetsbudet

Enjoy Boko missar nästan aldrig ledningen från framspår och det finns ingen anledning att tro att hon skulle bomma den här gången.

! Statistik­vinnaren

M.T.Joinville.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav